Acasă Cultura Sala de Marmură a Muzeului Banatului a fost inundată de culorile și...

Sala de Marmură a Muzeului Banatului a fost inundată de culorile și emoțiile artei Irinei Dragomir

DISTRIBUIȚI

Sala de Marmură din Castelul Huniade Muzeul Național al Banatului a fost inundată de culorile și emoțiile artei Irinei Dragomir, marți, la vernisajul expoziției „Roșu, galben și albastru”.

Te-ai întrebat vreodată cum arată lumea prin ochii unui artist care îmbină cultura pop, simbolismul contemporan și emoțiile intense? Ești curios cum pot femeile să-și spună poveștile prin contrastul dintre roșu, galben și albastru?

Cu acest prilej, conferențiarul univ. dr. Alexandru Rădvan a descris fenomenul ca o combinație între o dimensiune ludică și un umor matur, iar vizitatorii au descoperit chiar ei ce se ascunde sub pânzele pline de umor și inteligență ale Irinei!

Astfel, Castelul Huniade a îmbrăcat tonuri de roșu, galben și albastru. Sala de Marmură a fost scena unei explozii cromatice, grație talentatei Irina Dragomir.

”Imaginează-ți o simfonie de culori, unde fiecare ton este o notă muzicală, iar Irina este dirijoarea acestei orchestrații vizuale. Când intri în lumea Irinei, este ca și cum ai păși într-un carusel cromatic, învârtindu-te printre compoziții simetrice, geometrii curajoase și portrete feminine ce par a șopti secrete. Jucăușă și profundă, artista transformă culorile primare în povești care te fac să zâmbești și să reflectezi în același timp”, explică specialiștii.

”Haideți să ne învârtim împreună în acest carusel al artei, de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00. Vă așteptăm cu drag! Un eveniment organizat în parteneriat cu Art Safari Bucharest și Lidl”, îndeamnă Muzeul Banatului Timișoara.

Comentarii

comentarii