Acasă Actualitate Salarii cuprinse între 60.000-80.000 de euro/an pentru medicii din Timișoara

Salarii cuprinse între 60.000-80.000 de euro/an pentru medicii din Timișoara

428
DISTRIBUIȚI

 

Târgul Internațional de Cariere Medicale Timișoara

 
Între 2-3 aprilie Timişoara găzduieşte pentru a doua oară Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic din Europa, primul de acest gen din Europa Centrală şi de Est şi primul care a fost realizat în România, ajuns acum la cea de-a 6-a ediție la noi și a 9-a la nivel internațional.

 Evenimentul este organizat de dr. Grzegorz Chodkowski (MedPharmCareers.com), în colaborare cu Houston NPA, partenerul oficial pentru România, și se desfășoară la Hotel Continental (Bld. Revoluţiei, Nr. 5) sâmbătă, între orele 11-18 și duminică, între orele 11-17. Vizitatorii se pot înscrie la eveniment pe http://www.medpharmcareers.com/index.php?mod=registration&type=candidate.
“Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice a fost inaugurat în primăvara anului 2007, ajungând acum la a VI-a ediţie în România şi la a IX-a la nivel internaţional, câștigând astfel experiență și recunoaștere, remarcabile în toată Europa. Este primul și cel mai mare târg de acest gen, acoperind 9 țări diferite. Ne-am creat un renume internațional ceea ce ne-a ajutat să lucrăm cu cei mai mari și respectați angajatori și recrutatori din Europa, care revin cu plăcere și încredere la fiecare ediție a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice. În cadrul Târgurilor oferim o varietate de conferințe și seminarii, care aduc o mare valoare educațională, acoperind diferite aspecte ale dezvoltării unei cariere în medicină în străinătate, cum ar fi: învățarea limbii engleze medicale, întocmirea unui CV medical etc” a declarat dr. Grzegorz Chodkowski (MedPharmCareers.com). 
La Timișoara vor fi prezente cu oferte de muncă în afara României peste cele mai cunoscute agenţii de recrutare de nivel european: Germanys-next-doctors.com, Medexpert, Medicarrera, Permedex Consulting, Jorg Herrmann – Die Personalberater, Pfeiffer Personnel, Bright Medics, Asklepios Kliniken (cel mai mare lanţ de spitale private şi centre de sănătate din Germania şi Europa, cu 25 de ani de experienţă). Ţările unde sunt oferite cele mai multe joburi in cadrul editiei a 6-a din România sunt: Germania, Suedia, Danemarca, Norvegia, Franţa, Austria, Elveţia, Marea Britanie, Belgia. 
 
Video CV pe cel mai avansat portal online de recrutare în domeniul medical
 
Organizatorii de la MedPharmCareers vor prezenta la Timișoara în acest weekend cea mai avansată platformă online de joburi medicale – WWW.MEDPHARMJOBS.COM, lansată oficial weekendul trecut, în cadrul Târgului de la București. MedPharmJobs este cel mai performant site de recrutare online din domeniul medical, adunând joburi din partea angajatorilor și recrutatorilor de top din Europa, dar și de la nivel internațional, o platformă paneuropeană care poate fi folosită de toți profesioniștii în sănătate care doresc să intre mai ușor “în vizorul” recrutatorilor și cărora le va fi deosebit de simplu să urmărească de acum înainte joburile disponibile din străinătate. Siteul are câteva caracteristici unice, una dintre ele fiind posibilitatea încărcării CV-urilor în format video. Vizitatorii Târgului de Cariere Medicale de la Timișoara din weekendul 2-3 aprilie vor avea oportunitatea să filmeze CV-ul video (introducerea) cu o echipă profesionistă adusă de MedPharmJobs, apoi CV-ul să fie încărcat pe portal pentru a putea fi vizionat de către cei mai buni angajatori din Europa. Costul total al dezvoltării siteului s-a ridicat la peste 25.000 de euro și a durat aproximativ 1 an ca acesta să devină funcțional. Siteul este gestionat de o companie din Marea Britanie – MedPharm Europe. Siteul și toate facilitățile disponibile (inclusiv Video CVurile) sunt gratuite pentru utilizatori. Este primul site de recrutare medicală din lume care oferă acest avantaj de încărcare a unui CV video și unul dintre cele mai avansate site-uri de recrutare din punct de vedere tehnic.
 
Salarii cuprinse între 60.000-80.000 de euro/an
 
Târgul se adresează în special medicilor specialişti şi cu experienţă, dar şi medicilor tineri, de toate specialităţile, rezidenţilor, asistentelor medicale, dentiştilor, farmaciştilor. În principiu, tuturor celor care doresc să discute concret asupra şanselor lor de angajare pe piaţa de muncă europeană în vederea luării unei decizii de a profesa în afara ţări, fie acum sau fie pe viitor. Vizitatorii care trec pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale vor avea ocazia să intre în contact direct cu angajatorii şi companiile de recrutare prezente, să “ia pulsul” ofertelor de muncă în străinătate. Cei interesaţi pot explica direct potenţialilor angajatori ce doresc şi cum doresc să lucreze, discutând pe baza duratei contractului şi a diferitelor modalităţi de angajare. Târgul reprezintă cea mai bună oportunitate ca personalul medical să se întâlnească cu recrutatorii, formula târgurilor de acest gen fiind cu mult mai profesionistă decât comunicarea via email sau telefon, unde nu se pot obţine toate informaţiile deodată. Toţi vizitatorii sunt sfătuiţi să aducă la Târg mai multe exemplare ale CV-ului în diferite limbi de circulaţie internaţională, în funcţie de ţara unde şi-ar dori să profeseze şi să participe pe cât posibil la cursurile şi seminariile gratuite oferite în cadrul Târgului, precum: tehnici de învăţare ale englezei medicale, modalităţi de înscriere şi oportunităţi de angajare în domeniul medical din diverse ţări europene, sfaturi pentru întocmirea CV-ului medical.
„Angajatorii şi companiile de recrutare internaţionale vin în România cu oferte de muncă ce cuprind atât posturi permanente, dar şi posturi temporare, tocmai pentru a veni în întâmpinarea tuturor nevoilor celor interesaţi de o carieră medicală internaţională, a timpului de care dispun şi a schimbărilor pe care şi le doresc să le facă sau nu” a precizat Simona Oprea, din partea companiei Houston NPA, partenerul oficial pentru România al Târgului. În ceea ce priveşte numărul ofertelor cu care angajatorii vin la Târg, acestea se schimbă zilnic, respectiv săptămânal, existând cu aproximaţie 2000-3000 de posturi disponibile în toată Europa care se adresează tuturor participanţilor la aceste Târguri, nu numai celor din România, ci şi celor din restul ţărilor unde se desfăşoară Târgul în această primăvară. Motivaţia medicilor de a pleca din ţară este influenţată de reducerile salariale, situația generală a sistemului sanitar din România, lipsa dotărilor şi a condiţiilor optime de muncă din unităţile sanitare, subţinanţarea sistemului şi dorinţa de a începe o carieră medicală cu posibilităţi salariale de aproximativ 10 ori mai mari. Printre specialitățile medicale cele mai căutate se numără anestezia, medicina de urgenţă, dermatologia, medicina internă, chirurgia şi medicina generală. Salariile şi pachetele salariale oferite personalului medical din România diferă de la o ţară la alta. Pentru medicii cu experienţă, salariile medii oferite în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale sunt cuprinse între 60.000-80.000 de euro/an, pentru posturi în Marea Britanie și Scandinavia. În Germania salariile sunt cuprinse intre 40.000-60.000 euro pe an. În cazul în care cadrele medicale din România doresc să urmeze o carieră în străinătate, contactarea unei agenţii de recrutare prin participarea la un astfel de Târg Internaţional de Cariere reprezintă o oportunitate eficientă şi extrem de importantă în procesul de recrutare, sporind astfel şansele de angajare. La ultima ediție organizată în România în noiembrie-decembrie 2010 au participat în jur de 8.000 de cadre medicale din toată țara.

Comentarii

comentarii