Acasă Actualitate Salarii nesimţite la APIA Timiş

Salarii nesimţite la APIA Timiş

852
DISTRIBUIȚI

Nici vorbă de criză…

La Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Timiş este raiul pe pământ. Aici, echipa managerială are salarii regeşti, care pornesc de la 50.000 şi pot ajunge până la 80.000 de lei anual. De aceste privilegii beneficiează un număr de peste 10 angajaţi, care, după spusele directorului APIA Timiş, au funcţii cu răspundere mare şi tocmai de aceea beneficiile sunt pe măsură.

Micluţă: „Îşi merită toţi banii încasaţi”

În plină criză financiară, Anca Mihaela Modovan, şeful serviciului examinări, are un salariu anual de peste 80.000 de lei. Asta în timp ce directorul APIA Timiş, Nicolae Dan Micluţă, are un salariu de doar 50.000 de lei anual. Salariile nesimţite ale angajaţilor APIA continuă cu şeful serviciului economic, care are un venit anual de 77.000 de lei. Popa Cornelia, şeful centrului APIA din Lugoj, încasează anual din banii publici un salariu de 78.000 de lei. Directorul APIA Timiş are şi o explicaţie pentru aceste salarii barosane. Acesta spune că veniturile angajaţilor nu coincid cu declaraţiile de avere postate pe pagina de web a instituţiei. “Nu este adevărat, la noi nu încasează nimeni salarii astronomice. Pot să vă spun că nimeni nu câştigă mai mult de 5.000 lei pe lună. Oricum, şefii APIA Timiş au răspunderi mari şi îşi merită toţi banii încasaţi”, spune Nicolae Dan Micluţă, şeful APIA Timiş.

80.000 de lei anual pentru ştampilat hârtii

Spre exemplu, Anca Mihaela Moldovan, femeia care are cel mai mare salariu din Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Timiş – 80.000 de lei pe an – se ocupă de examinarea cererilor. Acest lucru se întâmplă însă doar pe hârtie, pentru că în realitate această doamnă pune doar ştamplia şi semnătura finală pe un act, asta în timp ce de dosare se ocupă angajaţii APIA Timiş, care au un slariu de patru ori mai mic decât şeful serviciului examinări. Culmea este că aceşti oameni încasează salarii astronomice, în timp ce fermierii din Timiş stau la ghişeele APIA, la coadă, ore întregi, fără ca nimeni să ia vreo măsură.

Mai tari decât toţi miniştrii

Dacă ar fi să ne luăm după spusele directorului APIA Timiş, angajaţii acestei instituţii au responsabilităţi mai mari decât miniştrii României. Asta pentru că ministrul Turismului, Elena Udrea, are un salariu anual de 68.000 de lei, ministrul Economiei, Adriean Videanu, are un salariu de 62.000 de lei, iar ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, încasează anual din salariu de 64.000 de lei. Asta în timp ce doamna Anca Mihaela Moldovan, angajat al APIA Timiş, are un salariu de 80.000 de lei. Şi, uite aşa, miniştrii acestei ţări au vrut să ne dea nouă, românilor, un exemplu pozitiv şi şi-au diminuat salarile, pentru a face un sacrificiu în lupta cu criza economică. Însă, miniştrii acestei ţări au uitat un singur lucru: că în teritoriu există oameni care au salarii mai mari decât ei şi, culmea, aceşti bani sunt plătiţi chiar de ministerele pe care ei le conduc.
 

Comentarii

comentarii