Acasă Economic Salariile în leasingul de personal au crescut în Regiunea Vest cu peste...

Salariile în leasingul de personal au crescut în Regiunea Vest cu peste 20 de procente

441
DISTRIBUIȚI

Trenkwalder Sobis a înregistrat o creştere consolidată cu 143% a numărului de angajaţi în sistem de leasing de personal în primul trimestru al anului, comparativ cu T1 2009, datorită creşterii apetenţei angajatorilor faţă de acest sistem. Pe regiuni, cea mai mare creştere a fost înregistrată în judeţele din centrul României, 253%, în timp ce per ansamblul regiunii de vest s-a înregistrat o scădere de peste 50% din cauza închiderii unei mari fabrici şi a relocării producţiei acesteia în altă ţară.
„Explicaţia rezidă în faptul că angajatorii din mediul privat sunt deosebit de prudenţi şi preferă să evite riscurile susţinerii din fonduri proprii a fondului de salarii în caz de discontinuitate a comenzilor. Leasingul de personal practic elimină, pe termen mediu şi lung, presiunea asupra angajatorului, în sensul că permite angajarea de personal atât cât are comenzi”, spune Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder Sobis. „Pe de altă parte, contractele pe termen scurt le permit să schimbe în maxim trei luni un angajat care nu performează”, a explicat Bogdan Florea.
Pe lângă creşterea numărului de persoane care şi-au găsit de lucru, în plină recesiunea, datorită acestui sistem, şi veniturile salariale realizate au fost în creştere cu mult peste media naţională anunţată de Institutul Naţional de Statistică, de 7,4% în primul trimestru. „Atunci când nu mai ai presiune pe fondul de salarii pe termen mediu, când poţi elimina provizioanele de discontinuitate de comenzilor, poţi plăti salariile corecte”, explică directorul Trenkwalder Sobis.
Cea mai mare creştere a salariului de încadrare în T1 2010 faţă de T1 2009 s-a înregistrat în judeţele din vestul ţării, de aproape trei ori media naţională. Este vorba de salariile plătite de către companiile care folosesc angajaţi în sistem leasing de la Trenkwalder Sobis. De asemenea, şi câştigurile nete au crescut, în perioada de referinţă. Companiile care folosesc, astfel, angajaţi în sistem de leasing plătesc salariile la un nivel dat de eficienţa acestora, pentru că performanţa individuală este singurul criteriu valabil. Contractele pe termen scurt se reînnoiesc numai dacă persoana respectivă a dovedit că merită. „Ambele părţi sunt avantajate, ambele părţi colaborează atât cât este necesar, ambele părţi plătesc şi primesc preţul corect la calitatea promisă. Este un ecosistem minunat, pe care sper să îl putem creşte cât mai mult, dacă şi condiţiile macroeconomice ne-o vor permite”, a concluzionat Bogdan Florea, referindu-se la incertitudinea generală cu privire la posibila creştere a TVA şi a cotei unice de impozitare. Trenkwalder Sobis studiază în permanenţă tendinţele de piaţa muncii în corelaţie cu principalii factori macroeconomici şi sociali care influenţează evoluţia cererii şi ofertei de muncă, pentru a le oferi clienţilor săi şi muncitorilor români cele mai bune soluţii, cu beneficii reciproce. Având în vedere actuala conjunctură economică, compania estimează că cererea de personal în sistem de leasing, pe durate determinate, se va menţine pe un curs ascendent, stimulată de nevoia angajatorilor de a se proteja împotriva riscului de discontinuitate al livrărilor/vânzărilor.

Comentarii

comentarii