Acasă Actualitate Sălile de sport și bazinele de înot ale școlilor din Timișoara, deschise...

Sălile de sport și bazinele de înot ale școlilor din Timișoara, deschise și publicului larg

DISTRIBUIȚI

Sălile de sport și bazinele de înot ale școlilor din Timișoara vor putea fi folosite de toți cetățenii, contra-cost. Cel puțin, asta își propune primăria. În primul rând, însă, ar fi nevoie și de un vot favorabil din partea consilierilor locali pe regulamentul propuse de executiv, în plenul de marți, 28 martie.

„Prin regulament se reglementează utilizarea temporară, cu plată, a sălilor de sport și a bazinelor de înot din cadrul unităților de învățământ din Timișoara, astfel încât acestea să fie accesibile persoanelor interesate, în afara orelor de activitate educațională și pe timp fracționat în cursul unei zile. Introducerea și adoptarea acestui document are scopul de a pune baza materială sportivă din Timișoara la dispoziția comunității și de a încuraja practicarea activităților sportive în rândul timișorenilor, indiferent de categoria de vârstă”, transmit reprezentanții primăriei.

Totuși, există și o anumită prioritate la accesul în sălile de sport și în bazinele de înot pentru cluburile sportive școlare și asociațiile de profil. În general, acestea beneficiază și de gratuitate la închiriere, însă tot vor trebui să plătească utilitățile. Nu în toate cazurile, însă, fiind deja și prevăzute costurile pentru fiecare caz în parte. Mai multe detalii în comunicatul de presă al primăriei:

„Conform regulamentului, accesul în sălile de sport al solicitanților din afara unităților școlare în care acestea există se va realiza în următoarea ordine de prioritate:

– cluburile școlare sportive sau cluburile/asociațiile sportive de copii și juniori afiliate la federațiile de specialitate reprezentând sporturi de echipă;

– cluburile/asociațiile sportive de copii și junior neafiliate la federațiile de specialitate în domeniu;

– cluburile municipal sau asociațiile sportive de performanță de seniori sau competițiile organizate de către asociațiile de pensionari;

– sporturi de echipă – fotbal, baschet, volei, handbal (altele decât cele de performanță) practicate de persoane fizice ori juridice în mod organizat;

– sporturi individuale – arte marțiale, atletism, dansuri, tenis etc. 

Accesul la bazinele de înot se acordă, în următoarea ordine de prioritate, cluburilor școlare sau asociațiilor sportive de copii și juniori cu activitate în domeniu și persoanelor juridice sau persoanelor fizice autorizate cu activitate în domeniu.

Consiliile de Administrație (CA) ale școlilor vor permite accesul la aceste facilități în urma evaluării cererilor primite de la solicitanți și pe baza unui acord de parteneriat pentru utilizare temporară, care va fi încheiat cu fiecare solicitant în parte.

Au fost stabilite și condițiile de plată pentru utilizarea sălilor de sport și bazinelor de înot, iar unitățile de învățământ urmează să elaboreze regulamentul cadru de punere în aplicare a condițiilor de utilizare a acestora, pe baza HCL aprobată de Consiliul Local Timișoara. În ceea ce privește costurile de utilizare, cluburile și asociațiile sportive vor avea acces la sălile de sport fără taxă, cu condiția plății utilităților pe perioada utilizării spațiului, în timp ce echipele de fotbal (indiferent de categoria de vârstă) vor avea acces la prețul de 200 lei/oră. Alte sporturi de echipă vor achita 100 lei/oră pentru acces, în timp ce în cazul sporturilor individuale – arte marțiale, atletism, dansuri, tenis etc. practicate de persoane fizice sau juridice în mod organizat, prețul este de 70 lei/oră.

În cazul bazinelor de înot, cluburile sau asociaţiile sportive de copii și juniori au acces fără taxă, doar cu plata utilităților, iar pentru persoanele juridice sau persoanele fizice autorizate cu activitate în domeniu pretabilă bazinului de înot, prețul este de minim 150 lei/oră/culoar.

Fondurile astfel obținute de către școli vor putea fi utilizate pentru acoperirea cheltuielilor proprii de funcționare, mentenanță și reparații curente. Noul Regulament vine în completarea recentelor modificări aduse la Legea Educației Fizice și Sportului, de la începutul acestui an, prin care se permite accesul comunităților locale, persoanelor fizice sau juridice interesate, la bazele și instalațiile sportive aparținând școlilor”.

Comentarii

comentarii