Acasă Cultura Salonul Artelor Vizuale 2021 – cel mai longeviv eveniment plastic din Timișoara

Salonul Artelor Vizuale 2021 – cel mai longeviv eveniment plastic din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Cel mai longeviv eveniment plastic timișorean ajunge la cea de a 91-a ediție în 2021. Salonul Artelor Vizuale Timișoara organizat de Uniunea Artistilor Plastici Filiala Timișoara are loc, între 19.12.2021 și 16.01.2022, și este găzduit de Muzeul Național de Artă, din Piața Unirii nr. 1.

„Anul acesta am invitat pentru prima dată in istoria salonului timișorean un număr de 13 artisti vizuali de renume național și internațional, membri  în diferite filiale ale Uniunii Artiștilor Plastici din România și din București. Este vorba despre: Petru Lucaci, Alexandru Pasat, Chiuaru Mihai, Aurel Muresan, Felix Aftene, Liviu Nedelcu, Nicolae Moldovan, Radu Pulbere, Ioana Pulbere, Gheorghe Dican, Dumitru Serban, Laura Ghinea și Adrian Chira.

Ei se alătură celor peste 100 de artiști timișoreni care expun în cadrul salonului. Astfel, evenimentul nostru devine nu doar o… oglindă a creației timișorene din ultimul an, ci oferă și o perspectivă mai amplă asupra a ceea ce înseamnă artele vizuale din România, la finalul lui 2021”, spune Daniela Constantin, curator al expoziției.

În cadrul Salonului Artelor Vizuale Timișoara 2021, expun artiștii membri ai UAP filiala Timisoara, dar au drept de participare si absolvenţii unei facultăţi sau universități  de artă, indiferent dacă au sau nu calitatea de membru al Uniunii Artiștilor Plastici România, precum și alti artisti membri UAPR din filialele din țară.

Juriul Salonului format din artistii vizuali Daniela Constantin, Suzana Fantanariu, Gloria Grati, Gabriel Kelemen, Sorin Scurtulescu și Marius Jurca, va acorda anul acesta patru premii. Este vorba despre: Primus inter Pares, Premiul pentru tineret, Premiul juriului si Premiul juriului pentru tineret. Vernisajul SAV Timișoara 2021 are loc în 19 decembrie, de la ora 18.00. Despre artiști și creațiile lor, va vorbi criticul de artă Gabriel Kelemen.

 

 

 

Comentarii

comentarii