Acasă Actualitate Saltele mizerabile, aruncate pe str. Vasile Lucaci din Timișoara. Retim face din...

Saltele mizerabile, aruncate pe str. Vasile Lucaci din Timișoara. Retim face din nou curat

DISTRIBUIȚI

Pe strada Vasile Lucaci, din zona Tipografilor, bl. B5, colț, din Timișoara, cetățenii certați cu bunul simț și cu civilizația au abandonat iarăși gunoaie pe stradă, acum saltele mizerabile (foto, vineri 27 mai 2022).

Mai grav este că afișul mare pe care scrie mare și clar că amenda se ridică până a 3.000 de lei și chiar poate depăși această sumă nu i-a speriat deloc pe nesimțiții să își scoată mizeria din casă și să o lase pe spațiul verde, la marginea trotuarului, în văzul lumii.

De fapt această rampă clandestină de gunoaie s-a format de mai mulți ani în urmă și, deși poliția locală a stat deseori la pândă și i-a prins pe nesimțiții din zonă aruncând acolo gunoaie și i-a amendat, tot nu i-a speriat.

Cetățenii din cartier au cerut Poliției Locale Timișoara să monteze acolo camere de filmat. Aceasta este o metodă care poate i-ar mai speria pe indivizii obsedați de a arunca deșeuri pe spațiul verde.

Poliția Locală Timișoara a fost informată de locuitorii din cartier și a intervenit, iar Retim va face iarăși curat, după cetățenii nesimțiți, pa care amenzile nu îi sperie.

Poliția Locală atenționează că, potrivit Legii nr. 211 din 2011, modificată prin Legea nr. 188 din 2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora.

În cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locul în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Comentarii

comentarii