Acasă Actualitate Salvați Copiii are nevoie de sprijinul bănățenilor pentru a dota 10 secții...

Salvați Copiii are nevoie de sprijinul bănățenilor pentru a dota 10 secții de neonatologie

350
DISTRIBUIȚI

Salvaţi Copiii România a fost de la începutul crizei COVID pe teren, alături de medici. A dus echipamente de protecţie, materiale iginieno-sanitare şi aparatură medicală vitală, în maternităţi şi secţii de terapie intensivă neonatală.

În continuare, organizația vrea să întărească şi secţiile de pediatrie, pentru ca acestea să nu fie neputincioase în faţa dramei unui copil.

”În prima parte a anului 2021, ne propunem să continuăm sprijinirea sistemului medical prin dotarea a 10 secții de neonatologie și pediatrie cu echipamente medicale performante în valoare de un milion de euro.

De asemenea, pe parcursul anului, vom facilita accesul la servicii socio-medicale pentru 7.500 de beneficiari (gravide și copii 0-5 ani), cu implicarea autorităților locale”, este mesajul Salvați Copiii Timiș, care îi îndeamnă nu numai pe bănățeni, ci pe toți românii să doneze, prin mecanismul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit care este vital pentru tratamentul medical al copiilor.

Redirecționează 3,5%

Peste 600.000 de copii sunt în risc să se piardă. Sunt copiii care nu au avut acces real la educaţia online şi au fost astfel aruncaţi la marginea societăţii. Fiecare dintre ei are un nume şi o pasiune.

Ionuţ desenează, Maria scrie poveştile ei, lui Matei îi place muzica. Salvați Copiii a fost alături de ei, a organizat cursuri de recuperare educaţională, a dotat şcoli şi familii cu tablete şi acces la internet.

”Vom continua programele de suport şcolar şi de educaţie remedială, prioritar organizate direct, cu respectarea recomandărilor sanitare, pentru peste 10.000 de copii din grupuri vulnerabile. Copiii rămaşi singuri acasă, pentru că părinţii lor muncesc în străinătate, duc o povară greu de gestionat şi pentru un adult. Nu îi lăsăm singuri, aşa cum vom intensifica şi programul de prevenire şi combatere a oricărei forme de a abuz îndreptate împotriva copilului ”, atenționează Salvați Copiii.

Comentarii

comentarii