Acasă Actualitate Salvaţi Copiii, semnal de alarmă: peste 1.300.000 de copii vor fi...

Salvaţi Copiii, semnal de alarmă: peste 1.300.000 de copii vor fi grav vulnerabilizaţi de pandemie

DISTRIBUIȚI

România se confruntă cu o pandemie care a trimis în izolare sute de mii de persoane şi au fost confirmate mii de cetăţeni infectaţi cu COVID19 şi alte sute au murit.

Unitățile de învățământ sunt închise, parcurile la fel, aproape 850.000 de adulți sunt în șomaj tehnic și 180.000 și-au pierdut locurile de muncă.

Copiii sunt extrem de vulnerabili din punct de vedere al accesului la servicii medicale, educație și sănătate emoțională. De aceea Salvați Copiii are, în această perioadă, două mari priorități: dotarea spitalelor și asigurarea suportului complex pentru copiii vulnerabili.

A fost înfiinţat Fondul de Urgenţă pentru spitale

Echipa Salvați Copiii din întreaga țară se implică în creșterea capacității spitalelor de a gestiona actuala criză prin dotarea acestora cu echipamente și aparatură medicală absolut necesară în lupta contra pandemiei de Covid-19. Au fost realizate investiții și dotări pentru 10 spitale din București, Suceava, Reșița și Sibiu cu echipamente de protecție, aparatură medicală (ventilatoare de suport respirator, dezinfectanți) și consumabile medicale de strictă necesitate.

Unități medicale dotate până in prezent de Salvați Copiii

Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, Spitalul Universitar de Urgență București, Maternitatea Cantacuzino din București, Spitalul Clinic de Urgență Sibiu, Spitalul Județean Reșița, Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, Maternitatea Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu București – secția pediatrie (INSMC).

Unități medicale ce vor dotate în următoarele 2 săptămâni

Spitalul de Urgență Arad, Spitalul Municipal Sebeș (Alba), Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, Spitalului Județean Cluj-Napoca (Secția ORL), Spitalul de Urgență Petroșani, Spitalul Municipal Fălticeni, Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureș, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov.

Pandemia expune un număr imens de copii români, peste 1.300.000 de copii afectați de sărăcie și excluziune socială vor fi grav vulnerabilizați.

Echipele Salvați Copiii asigură copiilor și familiilor lor din comunitățile în care intervenim alimente, tichete sociale, produse igienico-sanitare și dezinfectanți (București și județele Argeș, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Hunedoarea, Timiș, Vaslui, Iași, Brașov, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj, Prahova, Botoșani, Galați, Maramureș.

Suplimentar, se asigură educație la distanță, suport emoțional, îndrumare sanitară și comunicarea cu autoritățile locale pentru facilitarea asistenței socio-medicală de urgență -atenționează Salvați Copiii.

Comentarii

comentarii