Acasă Actualitate Salvați Copiii și Ministerul Afacerilor Externe dezbat, la CJT, situația copiilor cu părinţi plecaţi...

Salvați Copiii și Ministerul Afacerilor Externe dezbat, la CJT, situația copiilor cu părinţi plecaţi în străinătate

DISTRIBUIȚI

Salvați Copiii România și Ministerul Afacerilor Externe organizează conferința privind situația copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate din Regiunea Vest, vineri, 27 octombrie, între orele 11.00 şi 13.30, în Sala „Revoluţiei” a Consiliului Judeţean Timiş.

Conferința va dezbate soluții concrete care să vină în sprijinul acestei categorii vulnerabile  de copii, împreună cu  reprezentanți ai autorităţilor locale relevante, ai şcolilor și ai organizațiilor neguvernamentale și este prima din seria unor evenimente regionale pe acest subiect.

Fenomenul copiilor rămași singuri în țară, în urma migrației economice a părinților, este unul a cărui amploare depășește statisticile oficiale.

Organizația Salvați Copiii a evidenţiat în mod constant în ultimii ani dificultățile cu care se confruntă copiii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Migrația economică a părinților îi afectează grav pe copiii rămași acasă, atât din punct de vedere al bunăstării lor emoționale, educaționale și sociale, cât și prin prisma nereprezentării legale în cazul plecării ambilor părinți/părintelui unic susținător.

Cu prilejul conferinței, în data de 27 octombrie, Salvați Copiii lansează studiul Evaluarea situației copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate din Regiunea Vest, cel mai complex studiu regional privind acest fenomen social, realizat de Salvați Copiii România.

 

 

Comentarii

comentarii