Acasă Actualitate Salvați Copiii și Școala nr. 2 din Timișoara în luptă cu dependența...

Salvați Copiii și Școala nr. 2 din Timișoara în luptă cu dependența de internet a elevilor

249
DISTRIBUIȚI

Şcoala nr. 2, de pe strada Mureș nr. 8 din Timişoara, participă la concursul naţional ”Aleg conştient. Stop dependenţei de Internet”, iniţiativă organizată de Organizaţia Salvaţi Copiii, prin programul Ora de Net.

Partenerii proiectului sunt Ministerul Educaţiei Naţionale, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţiei şi Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii.

Implicat în acest proiect este Daniel-Alex Milencovici, profesor de Educație muzicală în cadrul Școlii nr 2, care implementează câteva activităţi educaţionale de aploare pentru a conştientiza în rândul elevilor, dar şi a părinţilor că predispunerea la mai multe ore de navigare pe Internet pe zi poate crea dependenţe nocive asupra dezvoltării spirituale și a organismului copilului.

Pentru a putea susţine activităţi de soluţionare a temei propuse de Organizația Salvaţi Copiii, elevii clasei a V-a A au fost implicați pentru a găsi soluţii practice.

Prima activitate a avut loc în Piaţa Unirii din Timișoara când elevii au participat la Ora Pământului, eveniment organizat de Porgramul Naţional Cantus Mundi, iar prin muzică au dorit să transmită un mesaj solidar pentru a proteja Terra. Activitatea propusă imprimă competenţe care sprijină dezvoltarea de lungă durată a elevului şi propune stoparea petrecerii timpului inutil pe Internet.

Prof. Daniel Alex Milencovici a explicat de ce copiii au nevoie și de alte activități, nu numai să stea cu ochii pe internet.

”Am ales să participăm ca și instituție educațională la acest concurs, deoarece consider că este o mare nevoie ca elevii noștri să conștientizeze  efectul negativ pe care Internetul îl poate produce asupra unei dezvoltări sigure și sănătoase a organismului nostru, iar în acest sens, acest program ne ajută să dezvoltăm în școală și nu numai aplicații practice prin care copiii realizează activități de stopare a efectelor negative. Sigur, Internetul este o necesitate în  ziua de azi și poate deveni util în multe contexte, chiar educativ și benefic. Diferența o face timpul și scopul utilizării acestuia. Uneori, cu părere de rău, în spatele folosirii în exces a Internetului, se ascund nevoi importante pe care copiii le au, dar nu sunt satisfăcute benefic de cei dragi”.

Pentru a vorbi de activitățile din proiect și despre viitoarele aplicaţii practice organizate de Şcoala  Gimnazială nr. 2, profesorul Daniel-Alex Milencovici a fost invitatul Simonei Stoiţa la Radio Timişoara, vineri 5 aprilie, la emisiunea ”Cultura, la doi paşi”.

El a detaliat activităţile imediat următoare care vor avea loc în cadrul Școlii nr 2. Astfel, vor avea loc acțiuni de ecologizare, coaching pentru părinţi, recitaluri muzicale şi participări la evenimentele culturale, etc.

 

Comentarii

comentarii