Acasă Actualitate Salvați Copiii Timiș: “Abandonul școlar a ajuns la cel mai mare nivel...

Salvați Copiii Timiș: “Abandonul școlar a ajuns la cel mai mare nivel din istoria României!”

173
DISTRIBUIȚI

Organizația Salvați Copiii Timiș atenționează că abandonul școlar mascat al copiilor cu părinții la lucru în străinătate este cel mai grav fenomen ce a lovit copiii din județ și din Timișoara.

Prof. dr. Mihai Gafencu, președintele Salvați Copiii, a spus, luni 8 aprilie, că organizația pe care o conduce are un întreg domeniu care luptă împotriva acestei forme ascunse de abandon. Cel mai mult de suferit au copiii care provin din familii monoparentale sau unde ambii părinți sunt plecați peste hotare – reprezintă principalul motiv al abandonului școlar în Timiș.

“Abandonul școlar cu copii neșcolarizați a ajuns la cel mai mare nivel  din istoria României. Atât de grav este. Dacă vorbim de istoria de 100 de ani a țării, niciodată nu a existat atât de puțini absolvenți de școală. Nu mai vorbesc de calitatea acestor absolvenți”, a declarat dr. Mihai Gafencu.

Salvați Copiii Timiș a organizat Adunarea Generală Anuală de bilanţ, în data de 08 aprilie 2019 , la Hotel Timişoara. Pe ordinea de zi au fost Raportul de activitate pe anul 2018, Raportul financiar pe anul 2018 și prezentarea proiectelor propuse pentru anul 2019.

Salvaţi Copiii Timiş este o filială fruntașă la nivel național. “Nu că nevoile ar fi mai mari decât cele din restul țării, ci pentru că găsim sponsori și firme care ne ajută în Timiș, de aceea le mulțumesc pentru sumele de bani oferite pentru proiectele noastre”, a spus dr. Gafencu.

Unul dintre cele mai vechi proiecte care continuă de 10 ani este cu privire la consilierea părinților care au dificultăți cu adaptarea copiilor la școală și în creșterea lor. Părbleme mari sunt și cu noile valuri de tentații ale elevilor de la dependența de internet, până la adicția de droguri. De asemenea, în 2018, a fost continuat proiectul privind dotarea maternităților în vederea scăderii cifrei alarmante a mortalității infantile din primul an de viață.

“În Timiș am încercat să fim echilibrați. Avem secții de elită de nou-născuți, unde neonatologii își fac datoria foarte bine și reușesc să salveze vieți, sigur și cu ajutorul dotărilor Salvați Copiii. În domeniul educației, Salvați Copiii a intrat iarăși în școli cu proiecte interesante. Activitățile vor fi continuate și în 2019.  Bulingul, adicția la substanțe interzise și abandonul școlar sunt trei mari probleme ale sistemului de învățământ.

Organizaţia Salvaţi Copiii Filiala Timiş face parte din Organizaţia Salvaţi Copiii România.

Organizația Salvaţi Timiș a fost înființată în anul 1992 , fiind una din cele 15 filiale din România. Filiala Timiș este implicată în diferite proiecte de educaţie, protecţie socială şi advocacy pentru copiii din familii sărace, copiii victimă a violenţei, copiii victime ale exploatării prin muncă, copiii străzii, copiii refugiaţi, copiii din comunităţile dezavantajate, copiii cu dizabilităţi etc., lucrând cu copiii și familiile acestora pentru îmbunătăţirea vieţii lor de zi cu zi şi crearea unor planuri de viitor.

 

Comentarii

comentarii