Acasă Sănătate Salvatorii de vieți în acțiune: Doctori cardiologi din Timișoara au implantat un...

Salvatorii de vieți în acțiune: Doctori cardiologi din Timișoara au implantat un stent graft unui pacient care avea o sângerare masivă

1790
DISTRIBUIȚI

La Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara a fost implantat un Stent Graft în aorta toracică a unui pacient tânăr, de 41 de ani, diagnosticat cu ruptură spontană de aortă și sângerare masivă în pleura stângă. Intervenția a fost efectuată vineri, 17 februarie.

Procedura a fost efectuată cu succes de către o echipă complexă de chirurgi cardiaci, medici anesteziști, cardiologi intervenționiști, echocardiografiști: prof.dr. Rolf  Dammrau (Germania, proctor oficial din partea firmei Jotec), dr. Laurențiu Pașcalău, dr Costel Erimescu, dr. Daniel Nica, dr. Horia Cioloca, dr. Ani Mornos, As. Livia Gheta.

Astfel de proceduri sunt deosebit de utile în cazul pacienților cu rupturi traumatice de aortă, disecții și anevrisme de aortă, la noi fiind efectuate doar sporadic din lipsa unui program național în care să fie inclus și Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, costul unui stent graft fiind de 7 000 euro.

„Dorim ca această alternativă modernă și mai simplă decât chirurgia directă să devină o rutină în Institutul nostru, să ducă la creșterea experienței echipei cardio-chirurgicale și să ajute pacienții aflați în situații critice”, a spus prof. dr. Marian Gașpar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară.

Comentarii

comentarii