Acasă Actualitate Sâmbătă au loc finalele masculin și feminin ale Campionatului European de Volei...

Sâmbătă au loc finalele masculin și feminin ale Campionatului European de Volei de plajă U22

DISTRIBUIȚI

Mâine, sâmbătă 29 iulie, au loc semifinalele și finalele Campionatului European de Volei de plajă masculin și feminin U22 pe arena montată pe platoul din fața Operei. Accesul spectatorilor va fi gratuit în limita locurilor disponibile.

Campionatul European de Volei pe plajă este cel mai important eveniment sportiv desfășurat la Timișoara în acest an și unul din evenimentele majore organizate în România în 2023, găzduirea unei competiții continentale de volei fiind o premieră pentru țara noastră. Evenimentul care a început miercuri 26 iulie și se va încheia sâmbătă 29 iulie este organizat de către CSM Timișoara și Clubul Sportiv Timișoara Youth Sport Academy, cu sprijinul Ministerului Sportului, Federației Române de Volei, Primăriei Municipiului Timișoara si al Consiliului Județean Timiș.

Semifinalele și finalele sunt programate sâmbătă în Piața Victoriei

Arena principală amenajată în Piața Victoriei, chiar în fața Operei Naționale Române, va fi locul de desfășurare a semifinalelor, dar și a celor două finale, masculin și femin. Semifinalele sunt programate dimineața, începând cu ora 10.00 și până la ora 14.00, iar finalele începând cu ora 15.00 până la ora 19.00.

Accesul spectatorilor este gratuit la toate meciurile, inclusiv la cele două finale, în limita capacității de 500 locuri, atât pentru terenul din Piața Victoriei, cât și pentru baza sportivă din Parcul Rozelor.

Competiția se va încheia cu festivitatea de premiere ce va avea loc după încheierea partidelor, începând cu ora 19.00. Trofeul Campionatului European de Volei de plajă va fi acordat echipelor câștigătoare, masculin și feminin în Piața Victoriei din centrul Timișoarei.

128 de participanți din 36 de țări

128 de participanți, reprezentând 64 de echipe, câte 32 de echipe pentru întrecerea feminină, cât și pentru cea masculină, provenind din 36 de țări participă în aceste zile la Timișoara cu această ocazie. România, în calitate de țară gazdă, este reprezentată de 3 echipe atât pe tabloul masculin, cât și pe cel feminin.

Volei de plajă și Timișoara

Timișoara are o tradiție consacrată în voleiul pe plajă, baza sportivă CSM din Parcul Rozelor găzduind în ultimii ani 8 competiții majore – Campionate Balcanice, Campionate Naționale sau Turnee Europene de Senioare. În continuare baza sportivă CSM va fi modernizată, urmând ca cele 8 terenuri să fie echipate cu instalații de nocturnă și tribune moderne, ceea ce o va face eligibilă în anii ce urmează pentru organizarea Campionatului Mondial U19 de Beach Volley.

Organizatorii evenimentului, Daniel Jitaru, antrenor de volei de peste 20 ani cu rezultate remarcabile atât la feminin cât și la masculine, la nivel național si internațional, respectiv Andrei Dinu, organizatorul Sibiu Sands – cel mai mare turneu de volei pe plajă din România, își doresc ca România să aibă un loc merituos pe harta Europei a voleiului de plajă și să crească popularitatea acestui sport în rândul tinerilor și familiilor.

Comentarii

comentarii