Acasă Economic ”Sănătate și securitate în muncă în era digitală”

”Sănătate și securitate în muncă în era digitală”

DISTRIBUIȚI

Inspecția Muncii București prin Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara și Punctul Focal al Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă, organizează marți, 17 octombrie 2023, de la ora 10, Webinarul ”Sănătate și securitate în muncă în era digitală”, prilejuit de Săptămâna Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă”.

În cadrul acestei conferințe vor fi prezentate lucrări științifice elaborate de instituțiile partenere arondate județului Timiș: ITM Argeș, ITM Brașov, ITM Caraș-Severin, ITM Dolj, ITM Gorj, ITM Hunedoara, ITM Mehedinți, ITM Olt, ITM Sibiu, ITM Vâlcea, precum și de inspectori de muncă din cadrul ITM Timiș.

Tehnologiile digitale ne-au transformat societatea și viața de zi cu zi, înregistrând progrese mai rapide decât orice altă inovație din istoria noastră. Pentru lucrătorii și angajatorii de la multe locuri de muncă și din toate sectoarele de activitate, tehnologia digitală oferă oportunități, dar prezintă și provocări și riscuri mai mari în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă.

”Desfășurarea evenimentului în sistem online este în concordanță cu tema abordată în acest an. Prin cele peste 20 de lucrări științifice, conturate în jurul temei propuse, care urmează să fie publicate într-un volum, se urmărește stimularea colaborării pentru transformarea digitală sigură și productivă a muncii. Proiectarea, dezvoltarea și utilizarea sistemelor digitale, utilizate în spijinul lucrătorilor, sunt centrate pe factorul uman, oamenii fiind cei care dețin în continuare controlul. Toate eforturile specialiștilor sunt îndreptate spre îmbunătățirea mediului de muncă pentru lucrători și asigurarea de locuri de muncă sigure și sănătoase pentru toți angajații din România”, spune Ileana Mogoșanu, inspector șef ITM Timiș.

Persoanele interesate pot participa, gratuit, la conferință accesând următorul link https://www.ssm.ro/media/itm-timis.

Comentarii

comentarii