Acasă Actualitate Sanda Greblă, fosta șefă de cabinet a primarului Nicolae Robu, va chivernisi...

Sanda Greblă, fosta șefă de cabinet a primarului Nicolae Robu, va chivernisi implementarea proiectelor pentru CCE

DISTRIBUIȚI

Pentru că are merite deosebite şi a performat în activitatea de a-şi asigura (doar) viitorul personal, fosta şefă de Cabinet a primarului Nicolae Robu, domnişoara Sanda Greblă, va chivernisi implementarea proiectelor pentru Capitala Culturală Europeană, deocamdată, ca şef interimar la Serviciul Unitate de Implementare Proiecte Angajate ca și Capitală Europeană a Culturii (UIPACEC).

Prima ei grijă va fi să se îngrijească de soarta culturală a cinematografului Studio din centrul Timişoarei, o locaţie foarte dragă şi apropiată sufletului domnişoarei Greblă. Astfel, “având în vedere prevederile legale (expuse, n.r.), propunem ca proiectul de hotărâre (de consiliu local, n.r.) privind aprobarea funcţiunii de Cinematograf dedicate Filmului European, Românesc şi Filmului de Artă şi Independent pentru Cinematograful Studio să fie supus dezbaterii şi aprobării plenului consiliului local”, spune noua şefă interimară a UIPACEC, Sanda Greblă.

Desigur, pentru a deveni şef plin în noua funcţie, primăria va scoate la concurs postul, competiţia fiind programată penru data de 13.12.2018. Trebuie menţionat faptul că cerinţele de înscriere la concurs se pliază exact pe măsurile domnişoarei Sanda Greblă, atât ca studii de specialitate, cât şi ca vechime în administraţie.

În raportul de specialitate în tocmit de Sanda Greblă privind Cinema Studio, pe care aleşii locali îl vor vota miercuri, aceasta arată că Timișoara nu beneficiază în present de o infrastructură de cinematografe funcționale în afara sălilor de cinema din incinta mall-urilor: “Strategia culturală a Municipiului Timişoara 2014-2024 prevede crearea unei instituţii de tip Art House care să găzduiască proiecţii de film de artă, filme româneşti şi europene. În perioada scursă de la aprobarea Strategiei, situaţia cinematografului Studio a fost clarificată, astfel că astăzi spaţiul acoperă condiţiile necesare pentru îndeplinirea acestui obiectiv: poziţie centrală, caracteristici de spaţiu. În plus, la începutul anilor 2000, cinematograful Studio a avut, parţial, această destinaţie, fiind membru al reţelei Europa Cinemas. Intrarea în reţeaua Europa Cinemas ar pune din nou Timişoara pe harta oraşelor cu infrastructura necesară proiecţiilor filmelor de artă europene şi ar crea contextul de noi colaborări culturale. În aceste condiţii, considerăm oportună şi eficientă acordarea acestei funcţiuni cinematografului Studio, urmând ca Cinemtograful Timiş să intre, la rândul lui, într-un proces de reabilitare care să permită proiecţia de film, dar şi alte proiecte culturale din domeniul artelor spectacolului şi nu numai. Clădirile cinematografelor care nu mai sunt în prezent în funcţiune au nevoie de renovare şi de o relansare culturală, eventual ca instituţii cu profil creativ mixt, care să le asigure parţial sustenabilitatea financiară”.

Comentarii

comentarii