Acasă Actualitate Sanda Greblă şi Cătălin Iapă, tinerii promovați de Nicolae Robu, primesc gratuit...

Sanda Greblă şi Cătălin Iapă, tinerii promovați de Nicolae Robu, primesc gratuit teren pentru casă de la Primăria Timișoara

4489
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali au votat în plenul de marţi 29.01.2019 proiectul privind validarea listei terenurilor disponibile şi libere de sarcini din inventarul Municipiului Timişoara – domeniul privat, care pot fi atribuite în folosinţă gratuită potrivit Legii nr.15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor între 18 şi 35 de ani pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, pentru anul 2019.

Pe lista celor care vor primi o parcelă gratuit de la Primăria Timişoara se află Sanda Greblă şi Cătălin Iapă, consilieri personali ai lui Nicolae Robu, fiul şefei Serviciului de Resurse Umane din Primăria Timişoara, precum şi fiul unui fost consilier local ALDE, Ilare Bordeaşu. Pentru a primi o parcelă, tinerii cu vârste între 18 şi 35 de ani au trebuit să dovedească şi că au un depozit bancar de 10.000 de euro.

Cele 128 de parcele sunt situate pe strada Ovidiu Balea, cu suprafaţa cuprinsă între 276 şi 252 mp, pentru care “în prezent nu există revendicări sau litigii nesoluţionaţe pe rol”, după cum arată documentaţia PMT.

Lista a fost aprobată într-o şedinţă ordinară, după ce primarul Nicolae Robu a încercat să o supună votului într-o şedinţă extraordinară, săptămâna trecută, dar pe care a retras-o. Atunci, un timişorean a acuzat conducerea primăriei Timişoara de lipsă de transparenţă, dar edilul a explicat că este vorba despre aceeaşi listă a terenurilor ce acum 3 ani şi că nu s-a schimbat nimic. Iar dacă cineva a schimbat ceva, va răspune în faţa legii.

Nicolae Robu a mai explicat atunci că chestiunea cu limita de vârstă de 35 de ani, la data atribuirii terenului este conformă cu legea.

“Este aceeaşi listă de trei ani, nu s-a făcut nicio schimbare. Dacă cineva a făcut o modificare în acea listă, atunci merită să meargă direct la anchetă. Am stat pe loc cu această listă de parcele doar pentru că am avut procese privind lista candidaţilor la parcele, nu a parcelelor. (…). 128 de tineri aşteaptă să intre în posesia acestor parcele. Au intrat în mod corect, dar s-a ajuns în instanţă cu trei plângeri, avem sentinţele finale ale instanţei şi putem să finalizăm această iniţiativă. Finalizarea presupune conform Legii 15/2003 actualizarea listei cu acele parcele. Nu s-a făcut nicio modificare, sunt aceleaşi de la bun început, planificate pentru a le fi repartizate tinerilor. Se impune încă o aprobare a acestei liste, astfel încât la şedinţa următoare să aprobăm lista în forma finală şi să trecem tehnic la repartizarea parcelelor”, a spus Nicolae Robu.

O problemă a apărut la doi tineri care în cei trei ani au depăşit cârsta de 35 de ani, dar şi-au redobândit dreptul de a se regăsi pe listă prin instanţă.

“În locul ultimilor doi de pe listă vor intra cei care au câştigat în instanţă. Trebuie luată în seamă vârsta la moment deliberării, aşa a considerat comisia noastră, de aceea pe doi solicitanţi i-a exclus, însă instanţa de judecată dă altă interpretare”, a explicat primarul.

Proiectul a trecut cu 19 voturi pentru.

Comentarii

comentarii