Acasă Actualitate Șansă de viață pentru un bărbat de 54 de ani din Caraș...

Șansă de viață pentru un bărbat de 54 de ani din Caraș Severin

DISTRIBUIȚI

O şansă la viaţă pentru un bărbat de 54 de ani din Caraș Severin, care a primit o inimă nouă la Institutul de profil din Târgu Mureş, după doi ani de așteptări.

Era în stare gravă și doar transplantul de cord îl mai putea salva. Este primul transplant de inimă de anul acesta, iar anul trecut au fost realizate doar trei astfel de intervenții în țara noastră.

A fost o adevărată cursă contra cronometru la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș, unde s-a realizat primul transplant de inimă din acest an, după ce familia unui bărbat de 39 de ani a fost de acord să doneze organele acestuia.

Bărbatul, originar din București, a suferit un accident vascular cerebral și a intrat în moarte cerebrală.

Inima bărbatului a ajuns la Târgu Mureș cu un elicopter SMURD

Primul transplant de cord din acest an a fost realizat de Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, prof. dr. Horaţiu Suciu.

”Am realizat primul transplant de cord din acest an. Un pacient de 54 de ani, din Caraş Severin, a primit un cord prelevat de la un tânăr de 39 de ani. Le mulţumesc membrilor familiei donatorului, cărora le transmit întreaga mea compasiune pentru pierderea suferită. Îi asigur că acest suprem gest uman a oferit o şansă unui om”, a scris, miercuri, pe Facebook, medicul Horaţiu Suciu.

Acesta a precizat că pacientul care a primit noua inimă suferea de cardiomiopatie dilatativă, care expunea pacientul la risc de deces.

”Le mulţumesc colegilor de la Spitalul Universitar din Bucureşti şi de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş. A fost o operaţie reuşită, devenită rutină în cadrul Institutului nostru”, a mai scris medicul.

Acesta a precizat că intenţionează să facă minim 12 transplanturi de cord în acest an.

”Ar fi o creştere semnificativă faţă de anul trecut, când, s-au reuşit doar trei intervenţii, din cauza lipsei de donatori”, a mai precizat medicul.

Comentarii

comentarii