Acasă Politica Şansa lui Nicolae Robu: îl ştie lumea că este PNL-ist

Şansa lui Nicolae Robu: îl ştie lumea că este PNL-ist

381
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu 04Şansa lui Nicolae Robu în alegerile locale pentru fotoliul de primar al Timişoarei este că îl ştie lumea că este PNL-ist neaoş. Pentru cei care nu ştiu încă, Robu nu a mai făcut parte din niciun partid, nici din PCR, ci pentru prima dată în viaţa lui a devenit liberal pe când filiala timişeană era condusă interimar de istoricul Adrian Cioroianu. Atunci, la recomandările cunoscuţilor şi la insistenţele liberalilor, Nicolae Robu a acceptat să intre în politică. Era prin 2007-2008. Aşa că, indiferent de flamurile roşii şi de cartoanele inscripţionate cu „tovarăşul Robu”, nu ţin. Poate chiar foşti comunişti se pricep să le facă. Politic, familia lui Nicolae Robu a avut de suferit şi sperăm să nu se supere pe noi că reamintim un moment dureros din viaţa sa: când avea vreo 5 ani, tatăl i-a fost arestat de comunişti, într-o noapte, pentru că era, probabil, „duşman al poporului comunist”.
De ce am ajuns la aceste rânduri? Pentru că timişorenii trebuie să ştie foarte bine că Nicolae Robu nu a ajuns în PNL „suflat” din alte partide, cum ar fi PDL. A nu se confunda cu „liberalul Alin Popoviciu”. Pentru că tocmai m-am uitat peste un sondaj IRES care arată că pentru prima dată în viaţa lui, PNL Bucureşti ar pierde Primăria Capitalei, pentru că-l are candidat pe băsistul Cătălin Predoiu, devenit „LIBERAL”, la fel ca şi Alin Popoviciu. La Bucureşti a fost o nuanţă diferită: Cătălin Predoiu a avut decenţa de a refuza până în ultima clipă nominalizarea de a candida la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti. Spre deosebire de Popoviciu, care i-a minţit pe toţi că e alb, curat şi pur, pentru a ajunge băţ în vârf de listă. Pe post de sperietoare.
Nu ştim ce-o fi în mintea băsiştilor. Cum îşi pot imagina că după ce au făcut atâta rău ţării, lumea i-a uitat? Că după ce au sfidat 7 milioane de români care au votat pentru suspendarea lui Băsescu, lumea i-ar putea uita. Că în acea perioadă, pentru a rămâne cocoţaţi în funcţii, şi Băsescu la Cotroceni, au minţit în forurile de conducere ale UE totul, denigrând România şi poporul că nu respectă valorile democraţiei şi că milioane de români au organizat o lovitură de stat. Cum să uite timişenii că s-au dus la referendum pe 40 de grade Celsius şi că în iarna lui 2012, prin omăt de un metru, au ieşit la votare şi NU L-AU ALES PE ALIN POPOVICIU? Pentru că domnul Alin Popoviciu a pierdut în faţa liberalului Costa, dar prin redistribuire de voturi, adică un fel de cacialma, a ajuns din nou în Parlamentul României. Semnalul de la Bucureşti este clar: lumea nu mai vrea picior de băsişti să-i conducă. Cu tupeu, Vasile Blaga, altă „marfă” băsistă, a venit să ni-l vâre pe gât pe Popoviciu, minţind că nu ştie de petele protejatului. Ruşine pentru toţi cei care le-aţi făcut rău românilor fluturându-vă – pe lefuri de mii de euro din Parlamentul European, susţinut şi din banii românilor -, eşarfele pseudo-democratice şi călcând în picioare poporul, nu clicile protejate de voi!

Comentarii

comentarii