Acasă Actualitate Săptămâna Educației Deschise la UPT: 20 speakeri vor prezenta oferta din România...

Săptămâna Educației Deschise la UPT: 20 speakeri vor prezenta oferta din România și din UE

255
DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica din Timișoara, prin Centrul de ID/IFR și e-Learning și Centrul Multimedia cu sprijinul asociațiilor EDEN și IEEE, organizează workshopul Competențele digitale și Educația deschisă, vineri, 6 martie, la ora 12:00, în amfiteatrul K1 al Centrului de Conferințe al UPT, de pe bv. Vasile Pârvan nr. 2B, Timișoara.

Evenimentul este adresat atât cadrelor didactice din universități și licee, cât și studenților, dar și trainerilor în IT, sau departamentelor de resurse umane.

Lucian Ronkov a explicat că 20 speakeri de nivel internațional vor prezenta ultimele noutăți legate de educația deschisă în România și Uniunea Europeană.

Întâlnirea va evidenția impactul deschiderii în epoca digitală, de la politici către indivizi, profesori și studenți.

Având un istoric de mai mulți ani de implementare, în cadrul evenimentului va fi examinat modul în care resursele educaționale deschise (OER), cursurile masive deschise online (MOOC), Open Culture și Open Science pot fi integrate în toate nivelurile de educație și de formare din cadrul instituțiilor și companiilor.

Sunt prezentate exemple practice de utilizare și integrare a resurselor educaționale deschise în universități, învățământul preuniversitar sau cel informal, al învățării mobile, al implicării studenților in crearea de conținut educațional, al realității augmentate și virtuale în educație, cercetării deschise, modului în care noțiunea de blockchain influențează educația dar și felul în care termenii deschis și digital se reflectă în cultură și patrimoniu.

Ca în fiecare an, workshop-ul internațional este organizat, în cadrul mișcării globale Săptămâna Educației Deschise 2020.  Înscrierile se fac online, completând formularul: https://elearning.upt.ro/ro/proiecte/competentele-digitale-si-educatia-deschisa-editia-a-vii-a/. Participarea este liberă, prezentările se vor desfășura în Română și Engleză și se va elibera certificat de participare.

Săptămâna Educației Deschise (Open Education Week) este un eveniment promovat de asociația mondială Open Education Global, având  ca scop prezentarea oportunităților pe care le oferă educația deschisă, a rezultatelor integrării acesteia în toate formele de educație, fie că e vorba de dezvoltarea de abilități sau cunoștințe la locul de muncă, ca suport al educației universitare sau pre-universitare sau pur și simplu pentru a afla ceva nou, legat de un interes personal al fiecărui individ în parte.

Comentarii

comentarii