Acasă Cultura Săptămâna regalului actoricesc la Sunlight Theatre 2020 Timișoara

Săptămâna regalului actoricesc la Sunlight Theatre 2020 Timișoara

1452
DISTRIBUIȚI

Fundația culturală Artmedia Timișoara, alături de organizatorii Flight Festival 2020, vă  invită la un regal actoricesc, la ”Sunlight Theatre” care va aduce o rază de lumină în sufletul spectatorilor și speranța  reîntâlnirii  la ediția următoare.

Proiectul este co-finanțat de Consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Timișoara.

În acest an zborul continuă la Flight Festival Timișoara 2020, până în 6 septembrie 2020, iar una din noile destinații culturale dezvoltate față de prima ediție este cea de teatru –  Sunlight Theatre. 

Ana Maria Pop a explicat că, în primele zile ale lunii septembrie, dar păstrând încă aerul estival, Fundația Artmedia Timișoara și partenerii săi doresc să ofere publicului iubitor de teatru, pe lângă o selecție rafinată de spectacole, întâlniri-dialoguri cu actori și regizori îndrăgiți și posibilitatea de a descoperi tineri talentați în câteva spectacole prezentate de studenții facultăților de teatru din țară.

 Sunlight Theatre va prezenta în fiecare seară o suită de 3 evenimente diferite, începând cu un spectacol al unei facultăți de teatru (ora 18.00 în Piața Sf. Gheorghe), continuând cu o întâlnire a publicului cu actorii invitați în festival (ora 19.30 în Grădina de vară a Filarmonicii Banatul), moderată de cunoscuta actriță Claudia Ieremia, și finalizând cu un spectacol al unui teatru consacrat (ora 21.00, în aceeași locație).

La ediția inaugurală, participă cu spectacole în festival Teatrul Odeon, Teatrul Metropolis din București, Teatrul Național din Timișoara, precum și facultățile de teatru din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Craiova și Tg. Mureș.

Asadar, deschiderea secțiunii de teatru va avea loc miercuri 2 septembrie 2020 cu un spectacol susținut de facultățile de teatru din Tg. Mureș în Piața Sf. Gheorghe și respectiv Craiova, în Grădina de vară a Filarmonicii  Banatul. Pe parcursul  următoarelor 3  zile de festival, începând de joi  3 septembrie  și până sâmbătă 5 septembrie, publicul timișorean se va putea reîntâlni cu actori și regizori ai naționalului timisorean (Ada Huasvater, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Călin Stanciu Jr, Victor Manovoici) dar și cu invitații teatrelor bucureștene  (Maia Morgenstern, Marian Râlea, Marius Manole, Vlad Logigan,  Pavel  Bartos,  Alexandru Papadopol , Gelu  Nițu, Elvira Deatcu). 

Spectacolele studențești anunțate sunt cu intrare liberă, iar înscrierea se face completând următoarele formulare.

”FIERE” de Laila Ripoll, Facultatea de Teatru din Tg. Mureș

”BULLIED” de Yann Verburgh, Facultatea de Teatru din Craiova

“TANGO” de Slawomir Mrozek, Universitatea de Arte George Enescu din Iași

”MEDEEA” după Euripide; Universitatea de Arte din Tg. Mureș

”LIVADA DE VIȘINI” de A.P. Cehov, Facultatea de Teatru din Timișoara

Comentarii

comentarii