Acasă Eveniment Șapte migranți, intrați ilegal în România, cu barca pe Dunăre, prinși de...

Șapte migranți, intrați ilegal în România, cu barca pe Dunăre, prinși de polițiștii de frontieră cărășeni

429
DISTRIBUIȚI

În această dimineață, în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din Moldova Veche au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcațiune în care se aflau mai multe persoane, venind dinspre malul sârbesc pe Dunăre. Barca a intrat în apele teritoriale româneşti, după care s-a întors.

Polițiștii de frontieră s-au deplasat imediat în apropierea localităţii Coronini, unde au reținut şapte cetăţeni străini,cei observați anterior coborând din barcă. Concomitent, autoritățile sârbe, anunţate despre eveniment, au comunicat faptul că au identificat ambarcaţiunea şi au reţinut doi bărbaţi, un cetăţean sirian şi unul palestinian.

La sediu, cei şapte cetăţeni au fost identificați drept trei cetăţeni din Siria, doi din Yemen şi doi din Egipt,cu vârste cuprinse între 16 şi 45 de ani. În cadrul cercetărilor preliminare, persoanele au declarat că au trecut fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune, ajutate de cele două persoane reţinute de autorităţile sârbe şi că intenţionau să ajungă în Germania.

„Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsuri legale în consecinţă”, asigură I.T.P.F. Timișoara.

Un alt caz de trecerea frauduloasă a frontierei de stat a fost depistat și de polițiștii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Oraviţa. Aceștia au oprit, în localitatea Ciudanoviţa, judeţul Caraş Severin, un cetăţean turc. Acesta a încercat să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, deoarece nu deţinea documente valabile.

În acest caz, „a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoana în cauză fiind predată autorităţilor din Serbia prin Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa. Totodată, a fost instituită măsura nepermiterii intrării a cetăţeanului turc pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani”, mai transmit reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Poliție de Frontieră Timișoara.

Comentarii

comentarii