Acasă Actualitate Sărbătoarea tomatelor a reunit la Timișoara producători din Timiș, Caraș Severin și...

Sărbătoarea tomatelor a reunit la Timișoara producători din Timiș, Caraș Severin și Ilfov

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă 3 septembrie, la Liceul Waldorf din Timișoara  a avut loc Sărbătoarea tomatelor 2022, un eveniment auto-organizat de grădinarii pasionați de tomate și nu numai.

A fost ediția a cincea, la care au participat mai mulți mici producători din Timiș, Caraș Severin și unul din județul Ilfov. În total au fost expuse peste 100 de varietăți de roșii.

“Scopul unei asemenea sărbători este să arătam că există varietate mare în ceea ce priveste soiurile de tomate, până la culori și gusturi. Anul 2022 a fost foarte prost pentru tomate. Canicula a uscat multe flori și plante, iar acum au venit ploile și roșiile se crapă. Un an foarte greu!”, a spus Luminița Poujade, organizatoare.

“Anul 2022 a fost de lecții, fiindcă ne-am dat seama că nu știam multe, iar canicula ne-a învățat cum să ne descurcăm, în situații de criză în agricultură. Nu am fost pregătiți pentru asemenea situații dificile, dar în general mă declar mulțumită “, a spus Sabina Vălean din Murani, Timiș.

Roșia, parte din familia Solanacee, apropiată pe linie genetică de cartof și ardei, este una din fructele ale cărei soiuri sunt neașteptat de diverse. E pusă în valoare în toate gastronomiile lumii în rețete care mai de care mai surprinzătoare și mai delicioase.

 

Comentarii

comentarii