Acasă Actualitate Sârbii și românii (timișorenii) au ajuns la final cu repararea canalului Bega...

Sârbii și românii (timișorenii) au ajuns la final cu repararea canalului Bega pentru navigație, până în Viena

DISTRIBUIȚI

Partea română a proiectului transfrontalier „Repararea infrastructurii de navigație pe canalul Bega” a fost invitată să participe în Serbia, la conferința de închidere a proiectului aferent părții sârbe.

Liderul de proiect, ABA Banat Timișoara, a fost reprezentat de directorul instituției, Cristian Moisescu-Ciocan. Acesta a declarat că proiectul „Repararea infrastructurii de navigație pe Canalul Bega” înseamnă mai mult decât punerea în funcțiune a nodului hidrotehnic de la Sânmihaiu Român, acesta deschizând noi oportunități și perspective de cooperare ale celor două comunități vecine, riverane Canalului Bega care este acum navigabil 100%.

Reamintim că partenerii sârbi au finalizat în cadrul acestui proiect transfrontalier reabilitarea a două noduri hidrotehnice (Klek și Srpski Itebej), realizarea unei piste de biciclete din localitatea Zrenjanin până la frontiera cu România, a unui debarcader la Zrenjanin, precum și a unei documentații tehnice de dragare a Canalului Bega în partea sârbă.

Bugetul total al proiectului a fost de 13.850.000 de euro, din care 85% sunt fonduri europene prin IPA Interreg CBC România-Serbia. Termenul de finalizare al proiectului este 2 mai 2022.

 

Comentarii

comentarii