Acasă Politica Sasca nu vrea ca Timişul să fie despărţit de Arad, într-o viitoare...

Sasca nu vrea ca Timişul să fie despărţit de Arad, într-o viitoare regiune

DISTRIBUIȚI

„A despărţi, a trece Aradul în altă regiune este o chestiune forţată, care nu se bazează pe nişte realităţi economice, ci mai mult pe orgolii şi interese politice”, spune ţărănistul Sasca
Guvernul Boc nu a renunţat la regionalizare. Doar că a fost întoarsă pe toate părţile, s-au tot trasat linii pe hartă şi s-au tras diferite concluzii… cum ar fi mai bine, cu judeţe, fără judeţe, cu o anume regiune sau alta. Până la urmă, nu e nimic bătut în cuie, arată a lucru făcut pe picior, fără nişte argumente solide. „Se vorbeşte desptre regionalizare fără desfiinţarea judeţelor. Aşa am înţeles, din ce am discutat cu cei care au fost prezenţi la întâlnirea lui Emil Boc cu oamenii de afaceri din Timişoara. S-a exprimat în interesul judeţelor şi a unei reigonalizări. Regiune cu noi, cu Caraşul şi cu Hunedoara, iar Aradul cu Bihorul”, spune Viorel Sasca, preşedinte PNŢCD Timiş.

„Destinele de dezvoltare a celor două oraşe – Timişoara şi Arad – sunt legate unul de altul”

Şi totuşi, această „împărţeală” în care Aradul e separat de Timişoara nu e pe placul lui Sasca. Deşi cele două oraşe au antipatii în domeniul sportului cu balonul rotund, deşi cei 50 de kilometri care le despart sunt plini, uneori, de invidie şi de „cine e mai bun”, până la urmă, aceste lucruri sporesc dezvoltarea celor două municipii vecine şi, după cum spune ţărănistul Sasca: cele două oraşe pot merge doar împreună. „Destinele de dezvoltare a celor două oraşe – Timişoara şi Arad – sunt legate unul de altul. A le separa nu este benefic nici pentru un oraş, nici pentru celălalt. Ar trebui să se meargă pe dezvoltare complementară. Greşelile de acum se vor plăti mai târziu. A despărţi, a trece Aradul în altă regiune este o chestiune forţată, care nu se bazează pe nişte realităţi economice, ci mai mult pe orgolii şi interese politice.  Regiunea aceasta, cu cele patru judeţe, este o chestie firească, naturală, ar duce la o dezvoltare foarte puternică a regiunii. Sper că raţiunea va predomina şi nu se vor face greşeli majore în această regionalizare. Ar trebui aceste criterii să primeze – de infrastructură comună, de legături… Dacă acele legături sunt forţate sau nu sunt fireşti, atunci nu faci decât să opreşti dezvoltarea firească”, spune Viorel Sasca.

Termen incredibil pentru judecarea atacului prefectului la referendum

Consilierii judeţeni au propus organizarea unui referendum privitor, de această dată, la desfiinţarea judeţului, în vederea unei regionalizări. Această hotărâre a fost, însă, atacată. S-a decis ca procesul în care prefectul atacă hotărârea consiliului judeţean, de a organiza un referendum, să fie abia anul viitor, în luna aprilie. Nu de ziua păcălelilor, ci în 6 aprilie – o zi absolut normală, dar tare îndepărtată. Termenul acesta, de râsul curcilor, s-a dat în ceea ce priveşte acţiunea în instanţă a prefectului împotriva acestei hotărârii de consiliu judeţean privind organizarea referendumului referitor la desfiinţarea judeţului Timiş – proiect propus şi susţinut de USL (PNL şi PSD) şi PNŢCD. PDL-ul s-a abţinut la votul acestui proiect de hotărâre, dar acesta a trecut în luna iulie, fiind stabilit ca în septembrie să aibă loc referendumul. Ei bine, tocmai în această lună, când cetăţenii Timişului erau chemaţi la referendum, s-a dat termenul inimaginabil de judecare a acestei cauze – 6 aprilie 2012. 

 

Comentarii

comentarii