Acasă Eveniment Șase asiatici credeau că vor ajunge în Occident, dar și-au terminat călătoria...

Șase asiatici credeau că vor ajunge în Occident, dar și-au terminat călătoria la Timișoara

650
DISTRIBUIȚI

Pe 25 septembrie, poliţiştii de frontieră au descoperit, la Timișoara, ascunși într-un automarfar, şase cetăţeni din Bangladesh şi Afganistan, care intenţionau să iasă ilegal din ţară. Șoferul a sesizat autoritățile după ce, la intrarea în oraș, a auzit zgomote din interiorul mijlocului de transport.

În jurul orei 10, polițiștii au oprit automarfarul condus de șoferul de 41 de ani, care are domiciliul în Timiș. Conform documentelor de însoţire a mărfii, T.I.R.-ul transporta role de fier beton, pe ruta Bucureşti – Timişoara. Surpriza a venit când, cu ocazia verificării, poliţiştii de frontieră au descoperit şase persoane de origine asiatică, ascunse printre bunurile transportate.

„Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cinci dintre persoanele în cauză sunt cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 23 şi 40 de ani, şi unul din Afganistan, minor, în vârstă de 17 ani. Adulţii deţin forme legale de şedere pe teritoriul României, iar minorul a solicitat azil pe teritoriul ţării noastre”, au comunicat reprezentanții Poliției de frontieră.

Conform declarațiilor date, cei şase s-au urcat în automarfar pe autostrada A1, în dreptul localităţii Remetea Mare, crezând că acesta urmează să tranziteze frontiera spre Ungaria, astfel ei să ajungă într-un stat din Vestul Europei. Poliţiştii de Frontieră vor continua cercetările pentru a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii