Acasă Actualitate Scandal în Ministerul Mediului după ce fiica unui primar din Timiș, detașată...

Scandal în Ministerul Mediului după ce fiica unui primar din Timiș, detașată de la Primăria Timișoara, ajunsă şefă, a fost întrebată despre competenţe: “Acum ce mă întrebaţi din astea?!”

2777
DISTRIBUIȚI

Detaşarea, de la Primăria Timişoara la Ministerul Mediului, a fiicei primarului liberal al comunei timişene Şandra a dus la un adevărat scandal în minister. O angajată a arătat într-un proces că a fost detaşată din minister la Agenţia de Arii Protejate după ce “s-a luat” de fiica primarului într-o şedinţă de lucru.

Funcţionara a arătat într-un proces că a fost detaşată din minister la Agenţia de Arii Protejate după ce, în timpul unei şedinţe de lucru din cadrul Direcţiei Biodiversitate, împreună cu alţi colegi, i-au pus întrebări despre competenţele sale Nataliei Savu (fiica unui primar PNL din Timiş), detaşată şi ea, de la Primăria Timişoara, unde se ocupa de câinii fără stăpân, la Ministerul Mediului, unde a fost numită şefă de serviciu la Arii Protejate.

În procesul prin care a contestat detaşarea, funcţionara din Ministerul Mediului a relatat că, în februarie 2020, directoarea Direcţiei Biodiversitate a convocat o şedinţă de lucru pentru a fi discutate măsurile dispuse de Curtea de Conturi în urma unui control.

Funcţionarii au fost inştiinţaţi că Natalia Savu, fiica unui primar PNL din Timiş, proaspăt detaşată de la Primăria Timişoara, primeşte drept de semnătură în calitate de şef Serviciu Arii Protejate.

“Tot directorul a rugat-o pe noua detaşată, doamna Savu Natalia, să se prezinte şi să ne zică câte ceva despre dumneaei. D-na Savu a comunicat tuturor colegilor aflaţi în încăpere, că nu are ce să zică, dar că putem să îi adresăm întrebări legate de situaţia sa profesională”, a povestit angajata ministerului în proces.

În cererea de chemare în judecată, funcţionara a mai arătat că după acest moment, un alt funcţionar cu o experienţă de aproape 20 de ani în Ministerul Mediului a întrebat-o pe Natalia Savu care este legătura ei cu ariile naturale protejate şi ce ştie despre acestea.

“Răspunsul doamnei Savu a fost că nu a avut legătură cu domeniul, nu ştie nimic, dar că se va informa”, a mai arătat funcţionara în proces. „Acum ce mă întrebaţi din astea?!”

Funcţionara a mai precizat că următoarea întrebare de natură tehnică a fost adresată chiar de ea, întrebând-o pe Natalia Savu ce ştie despre procedura de infrigement, România riscând să fie supuse unei astfel de proceduri din cauza problemelor de mediu. În acel moment Natalia Savu ar fi răspuns iritată: “Acum ce mă întrebaţi din astea?!”.

La scurt timp după şedinţa de lucru, funcţionara şi alţi colegi au fost detasaţi din minister la Agenţia de Arii Protejate.

“Discuţiile cu privire la delegarea de semnătură au continuat, deoarece până în momentul actual (n.r. data deschiderii procesului) serviciul nu a funcţionat cu un Şef serviciu, participările şi reprezentările în diverse întâlniri fiind asigurate de personalul de execuţie.

Rumoarea din direcţie şi discuţiile au existat şi pe fondul detaşării d-nei Natalia Savu pe funcţia de consilier asistent în cadrul Direcţiei Biodiversitate, detaşare care nu respectă condiţiile stipulate în Codul Administrativ, şi mai ales pe fondul numirii acesteia cu drept de semnătură temporară, ţinând cont de faptul că la data şedinţei mai sus amintite, aceasta nu deţinea vechimea necesară numirii în funcţia de Şef serviciu”, a mai arătat funcţionara în procesul în care s-a plâns că a doua zi după incident, ea şi alţi colegi au fost detaşaţi din Ministerul Mediului la Agenţia de Arii Protejate, notează adevarul.ro.

 

Comentarii

comentarii