Acasă Actualitate Scandal în plenul CLT, pentru un bloc pe care vecinii nu îl...

Scandal în plenul CLT, pentru un bloc pe care vecinii nu îl vor

1096
DISTRIBUIȚI

Din nou a fost o şedinţă ordinară de plen cu scandal în Consiliul Local Timişoara, cu încrucişări de cuvinte dure între primarul Nicolae Robu şi liderul PSD al consiliu, Daniel Idolu. PSD-istul a cerut numeroase explicaţii, Nicolae Robu l-a întrebat dacă chiar nu înţelege despre ce este vorba. Social-democratul nu a fost mulţumit de un punct de pe lista suplimentară care se referea la un acord PUD pentru construirea unui bloc în zona Mareşal Constantin Prezan, unde vecinii noii construcţii nu sunt de acord cu ridicarea blocului şi chiar au cerut respingerea proiectului în CLT, primarul a ameninţa că va veni ceasul socotelilor în faţa oamenilor. În cele din urmă, proiectul a căzut.

Proiectul pentru avizarea construcţiei cu S+P+3E, cu spaţii comerciale, servicii şi locuinţe colective, SC Noua Casă Locuinţe SRL a mai trecut prin faţa aleşilor locali în decembrie 2018, când a fost retras de pe ordinea de zi pentru că s-au cerut mai multe lămuriri care nu şi-au primit răspuns de la Direcţia de Urbanism.

Arhitectul-şef al PMT, Sorin Ciurariu a spus în şedinţa de marţi că proiectul îndeplineşte toate prevederile legale pentru a fi supus dezbaterii CLT.

Consilierii PSD nu au văzut “urgenţa” ca proiectul să fie introdus pe o listă suplimentară. Nicolae Robu a încercat să le explice urgenţa şi trecerea pe lista suplimentară a proiectului prin faptul că beneficiarul a solicitat o dată introducerea proiectului în plen (în decembrie), că (primarul) a retras atunci proiectul, iar înainte de plenul de marţi, beneficiarul a fost foarte supărat că nu şi-a regăsit pe ordinea de zi proiectul.

“A venit supărat că nu este pe ordinea pe zi pentru că, din câte am înţeles, îi expiră unul dintre documente şi atunci trebuie să o ia de la capăt. Acesta e motivul pentru care în final am spus bun. Mi se pare că aşa e corect faţă de un cetăţean al oraşului, să nu-l încurcăm, ci să introducem la vot”, le-a spus Nicolae Robu.

Nemulţumit de intervenţiile lui Daniel Idolu, primarul Nicolae Robu a răbufnit: “Timpul nostru este preţios, nu votaţi şi cu asta, basta. Ne judecă lumea pe fiecare pentru ce facem, ne răpiţi la fiecare şedinţă ore în care noi avem de lucru, dumneavoastră probabil că nu aveţi. Discutăm când suntem constructivi, dar nu ne dedicăm timpul pentru Dan Idolu. Ne pierdem vremea cu toate aberaţiile pe care le auzim şedinţă de şedinţă”.

Primarul Nicolae Robu şi-a pierdut cumpătul după ce Daniel Idolu a remarcat că “proiectul a fost introdus pe ordinea de zi la cererea expresă a beneficiarului”: “Nu mai minţiţi! Se produce o descalificare la nivel intelectual pentru fiecare, în funcţie de ce debitează aici. Vine momentul socotelii pentru fiecare dintre noi, nu uitaţi asta. Fiecare este judecat după ce face”.

Certificatul de urbanism pentru construirea imobilului în cauză expiră la data de 1.03.2019,  iar vecinii terenului în discuţie au cerut CLT să fie respectat aliniamentul construcţiei pentru ca ei să fie de acord. Acum ei sunt nemulţumiţi că intrarea în bloc s-ar face printr-o zonă de case.

Proiectul de hotărâre a căzut, primind 9 voturi pentru, 2 împotrivă şi 3 abţineri.

Comentarii

comentarii