Acasă Actualitate Scandal în poliția din Timișoara. Șeful Secției 4 Poliție a demisionat după...

Scandal în poliția din Timișoara. Șeful Secției 4 Poliție a demisionat după ce în spațiul public au apărut mesaje în care își amenință, chiar și cu violența fizică, subalternii

2747
DISTRIBUIȚI

Scandal în poliția din Timiș după ce Sindicatul Europol acuză un șef din IPJ Timiș că își tratează subalternii similar cu modul în care erau tratați deținuții politic pe vremea comunismului.

”Amenințările, hărțuirile și chiar violența sunt nelipsite din comportamentul și limbajul acestui individ abject, pe numele său Popa Ilie Alin, comisar de poliție, care este șeful Secției 4 Poliție din Timișoara.

Efectiv am rămas consternați când am intrat în posesia acestor capturi din grupul de Whatsapp al Secției 4 Poliție și ne întrebăm, cu groază, în ce mod li se adresează oare în particular polițiștilor, dacă pe un grup are un asemenea tupeu de golan. Un asemenea limbaj trivial și această atitudine de interlop nu au ce căuta în Poliția Română. Iar superiorii care l-au tolerat pe acest individ ar trebui să plece la pachet cu el. Am sesizat de mai multe ori conducerea IGPR cu privire la abuzurile care se comit în IPJ Timiș, iar lipsa de reacție și implicit lipsa unor sancțiuni au încurajat șefii să-și conducă oamenii prin teroare și dispreț!

Poate vede și domnul ministru Bode ce s-a ales de această instituție, după ce în ultimii ani, atât în timpul mandatului lui Carmen Dan, cât și în mandatul lui Marcel Vela, nu s-au organizat concursuri pentru funcțiile de conducere, ci s-au menținut la nesfârșit împuternicirile pe criterii exclusiv politice. Așteptăm cu mare interes poziția oficială a MAI și a Poliției Române cu privire la sesizarea pe care am înaintat-o în cursul acestei zile, imediat după ce am aflat despre acest caz revoltător”, se precizează în postarea Europol Timiș

La mai puțin de o zi de la dezvăluiri, șeful Secției 4 Poliție Timișoara și-a depus demisa din funcția de conducere și va îndeplini o funcție de execuție în cadrul IPJ Timiș.

Demisia a fost anunțată tot de Europol Timiș care în precizează că această decizie ”nu vine ca urmare a regretului față de comportamentul manifestat, pentru că pentru el este ceva normal să existe un astfel de limbaj între șef-subaltern. Este de fapt supărat că au ajuns în public aceste capturi și că există o presiune din partea societății, acesta considerăm că este adevăratul motiv.

Totuși, această decizie personală de a renunța la funcție nu elimină obligația cercetării pe care Corpul de Control al Ministrului trebuie să o efectueze ca urmare a sesizărilor pe care Sindicatul EUROPOL le-a transmis, pentru ca individul să răspundă disciplinar și contravențional pentru faptele sale.

Mai mult, pentru cei care încă nu știu, faptele sale reprezintă și contravenție și trebuie sancționate cu amendă între 10.000 lei și 15.000 lei conform 26 alin (11) din Oug 137/2000 „Constituie contravenţie hărţuirea morală la locul de muncă (conduită ostilă sau nedorită, comentarii verbale, acţiuni sau gesturi) săvârşită de către un angajat, prin lezarea drepturilor sau demnităţii unui alt angajat, şi se pedepseşte cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei.”

Comentarii

comentarii