Acasă Actualitate Scandal interminabil la o grădiniţă din Teremia Mare

Scandal interminabil la o grădiniţă din Teremia Mare

337
DISTRIBUIȚI

În urmă cu mai bine de o lună, în comuna Teremia Mare, la grădiniţa din sat izbucnea un scandal între un părinte şi trei educatoare. La momentul respectiv a avut loc şi o anchetă internă în cadrul grădinţei, iar cele trei educatoare au primit avertismente scrise. Scandalul între educatoare şi un părinte a început în momentul în care părintele a vrut să asiste împreună cu fiul lui la orele de la grădiniţă. Marius Lăcătuş, tatăl băiatului de 5 ani care învaţă la grădiniţa din sat, susţine că fiul lui are unele traume din anii trecuţi şi nu poate participa la orele de la grădiniţă fără a fi însoţit de unul dintre părinţi.

Educatoarele de la grădiniţa din Teremia Mare nu au înţeles acest lucru şi omul a fost nevoi să se adreseze Inspectoratului Şcolar Timiş, care într-un final i-a dat câştig de cauză tatălui.

"Eu şi fiul meu ne simţim marginalizaţi"
Marius Lăcătuş susţine că după ce s-a adresat Inspectoratului Şcolar Timiş i s-a permis să participe la ore împreună cu fiul lui, numai că educatoarele respective îi ignoră total. " Este adevărat că am putut participa împreună cu fiul meu la orele care se ţineau la grădiniţă, numai că educatoarele de aici nu îl băgau în seamă deloc pe fiul meu. Noi eram prezenţi doar fizic, pentru că băiatului meu nu i se acorda nicio atenţie. În momentul de faţă am renunţat să îmi mai duc băiatul la grădiniţă de frică, asta pentru că într-o zi, unul dintre părinţi, care culmea, este şi bărbatul uneia dintre educatoare, a venit la grădiniţă şi mi-a spus să îi dovedesc că am toate analizele făcute şi nu prezint un risc pentru micuţi. Nici în ziua de astăzi nu am înţeles cu ce drept a venit acest om la mine", spune Marius Lăcătuş.
"Tu să dai ordine la tine la primărie, nu la noi la grădiniţă"
Cosmin Gheorghe Sântean, primarul din Teremia Mare, a încercat să intervină în acest scandal, dar i s-a vorbit ca la uşa cortului. "Educatoarele de la grădiniţă mi-au spus să nu mă amestec în acest scandal. Ba mai mult, una dintre educatoare mi-a spus să dau ordine la primărie, nu la grădiniţă. Nu ştiu ce să mai spun, mă simt neputincios în faţa acestui scandal izbucnit la mine în comună. Eu personal am anunţat Inspectoratul Şcolar Timiş despre ceea ce se întâmplă la Teremia Mare", spune primarul Cosmin Gheorghe Sântean.
Mariana Eftimie: "Săptămâna viitoare, un inspector şcolar va merge în control la Teremia Mare"
Inspectorul şcolar general Mariana Eftimie spune că, în cel mai scurt timp, va fi rezolvat conflictul de la grădiniţa din Teremia Mare."Săptămâna viitoare, un inspector va merge la grădiniţa din Teremia Mare pentru a clarifica toate aspectele acestui scandal. Atunci vom şti şi noi despre ce este vorba şi vom lua măsurile care se impun", spune inspectorul şcolar general Mariana Eftimie.

Comentarii

comentarii