Acasă Actualitate ”Scandalagiii” de la Filarmonica Banatul din Timișoara se simt sfidați de primarul...

”Scandalagiii” de la Filarmonica Banatul din Timișoara se simt sfidați de primarul Nicolae Robu

844
DISTRIBUIȚI

Scandalul de la Filarmonica Banatul din Timișoara este departe de a se încheia. După greva de anul trecut, care a avut ecouri până la Comisia Europeană, în aplanarea conflictului dintre muzicieni și director s-a implicat și primarul Nicolae Robu. În ciuda declarațiilor acestuia, directorul Gârboni continuă să sfideze legea.

În urma demersurilor Sindicatului Filarmonicii Banatul din Timişoara de a restabili echilibrul la nivel decizional și a apăra drepturile angajaților prin cereri și sesizări interne cât și direct primarului Robu, în loc de răspunsuri sau remediere a situației s-a primit ”o sfidare directă prin evaluarea actualului manager cu nota maximă și jigniri directe din parte primarului la adresa celor implicații în prima grevă din istoria filarmonicii”.

Directorul Filarmonicii într-o discuție cu liderului de sindicat, a spus că, Contractului Colectiv de Muncă a fost semnat din cauza presiunilor primarului, deci nu are de gând să-l respecte. Mai mult de atât  e bine de știut  că lipsa de reacție a primăriei și a domnului primar, care s-a angajat prin declarație publică că va fi garantul respectării CCMI, aduce un grav prejudiciu de imagine dar și mari disfuncționalități rezultate din: neactualizarea Regulamentului Intern cât și a celui de Ordine și Funcționare, nerespectarea CCMI, angajări nejustificate în aparatul administrative în timp ce nu se fac promovări, iar angajările vitale instituției noastre ar fi, director artistic și artiști instrumentiști”, se precizează într-un comunicat al Sindicatului Filarmonicii Banatul.

Artiștii de la filarmonică se plâng și de lipsa promovării activității lor, măcar local sau de ce nu, național sau chiar internațional, pentru că Timișoara va fi peste mai puțin de doi ani Capitală Europeană a Culturii.

”Toate cele mai sus menționate reprezintă dorința noastră de a îmbunătății actul artistic și imaginea instituției, contrar celor spuse de către primarul Timișoarei că <<sunteți doar un grup de scandalagii>>”, mai spun reprezentanții sindicatului.

Comentarii

comentarii