Acasă Eveniment Scandalagii de la Gara de Nord, prinși de polițiștii locali

Scandalagii de la Gara de Nord, prinși de polițiștii locali

691
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali au depistat, în ultimele seri, șapte persoane care făceau gălăgie și consumau alcool în zona Gării de Nord din Timișoara. Acțiunea nu a fost una singulară, în zonă fiind demarate, periodic, controale ale polițiștilor. Numărul total al sancțiunilor aplicate, în ultimele luni, de polițiști în această zonă este de 128.

Numeroasele sesizări de la cetățeni, dar și constatările efectuate în teren, i-au făcut pe polițiști să acționeze periodic, punctual, în zona Gării de Nord, pe bv. Republicii și în stațiile STPT din zona respectivă. Aici s-au găsit,de-a lungul timpului, mai multe persoane care consumă alcool, fac scandal și mizerie și apelează la mila publică,

Polițiștii au în vizor și problema zecilor de oameni ai străzii care se aciuează prin zonă. Sancționarea acestora s-a dovedit ineficientă pentru că cei în cauză nu-și plătesc sancțiunile.Singura măsură legală pe care o pot aplica polițiștii este preluarea din stradă, introducerea în baza de date și predarea către serviciile sociale.

Cum nici reprezentanții serviciilor sociale nu au posibilitatea legală de a-i determina să nu mai iasă în stradă, Poliția Locală Timișoara face apel la cetățeni să nu le mai ofere bani, deoarece în acest fel îi menținem în stradă.

„Rugăm cetățenii care observă cazuri în care cerșetori sau oameni ai străzii se află în zona respectivă, persoane care consumă alcool, fac mizerie și au un comportament deranjant să semnaleze la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 pentru a fi luate măsurile legale care se impun”, au mai transmis autoritățile.

Comentarii

comentarii