Acasă Actualitate Scandalul copacilor din Timișoara. Prins cu minciuna, Nicolae Robu contrazice până și...

Scandalul copacilor din Timișoara. Prins cu minciuna, Nicolae Robu contrazice până și statisticile Direcţiei de Mediu din primărie

2190
DISTRIBUIȚI

Pus la punct şi acuzat că a minţit, de către cei de la USR, pe tema numărului de copaci tăiaţi şi nou plantaţi, primarul Timişoarei a reacţionat extrem de dur, acuzându-şi colegii din primărie că ar fi întocmit „porcării de rapoarte”, care sunt bazaconii. Acum, va rezolva el situaţia şi va cere rectificarea statisticilor întocmite de Direcţia de Mediu, pentru că acestea ar fi greşite, incluzând la capitolul copaci tăiaţi inclusiv tufele şi lăstarii crescuţi spontan pe terenuri abandonate. Acum, el va face ordine, va cere date pentru fiecare copac şi îl va căuta cu Google Maps. Vă reamintim că săptămâna aceasta, cei de la USR l-au acuzat pe edil că ar minţi în ceea ce priveşte numărul de copaci noi plantaţi pentru fiecare copac tăiat în Timişoara, prezentând în acest scop chiar rapoartele întocmite de primărie în acest domeniu

Aşadar, vinovaţi pentru că le-au dat subiect de atac contracandidaţilor săi, sunt cei de la Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Timişoara. Sunt de vină raportările făcute de Direcţia de Mediu, de fapt, insistă acesta, care anunţă că va clarifica el lucrurile şi va lua măsuri.

„Am văzut acea discuţie care a apărut acum, cu raporturile primarului, că aşa se cheamă, pe toţi anii. La Direcţia de Mediu au fost făcute cu superficialitate, dar eu nu pot să verific tot, câţi copaci sunt, dacă sunt trecute datele corect sau nu. Atunci când nu mă implic personal, că fizic nu pot, e o limită fizică, veţi vedea clarificările. Le-am cerut celor de la Direcţia de Mediu să rezolve problema , să clarifice de unde sunt acele bazaconii, vă închipuiţi că s-au tăiat atâţia copaci cum scrie acolo? E o porcărie să rămână acel neadevăr, şi aşa sunt mai mulţi copaci, realitatea la tăieri e cu totul alta. E o raportare aiuristică”, a spus primarul.

El a oferit chiar şi un exemplu care, spune edilul-şef, i-ar da dreptate în această interpretare.

„Este acea zonă, la Casa Tineretului, unele Universitatea Eminescu voia să facă un campus, lucrările fiind abandonate. Acolo e o zonă părăsită acum, erau tufe, alţi pomişori crescuţi spontan, de 15 centimetri, 12 centimetri, cei care au făcut acolo lcurările au numărat copaci aceia şi i-au trecut în statistici ca şi copaci tăiaţi. Sunt alţi copaci, crescuţi spontan, nu ca la ăia de la aliniamente. Noi suntem plantatori, nu tăietori prin excelenţă”, a mai spus şeful administraţiei locale.

Acum, el e superhotărât să rezolve cu statisticile, iar pentru aceasta va cere să i se arate unde e fiecare pom, iar cu datele primite va urmări pe Google Maps unde sunt acei pomi.

„O să vedeţi care e adevărul, o să cer să aflu unde sunt acei pomi, iar ulterior o să ne uităm pe Google Maps. Cea mai mare parte sunt astfel de copaci crescuţi spontan”, a încheiat primarul.

Comentarii

comentarii