Acasă Actualitate Scandalul cu iz politic de la Liceul din Ciacova ajunge în instanţă

Scandalul cu iz politic de la Liceul din Ciacova ajunge în instanţă

1075
DISTRIBUIȚI

Directorul liceului cere daune de 100.000 de lei viceprimarului
Directorul Liceului Teoretic Ciacova, Petrişor Treta vrea să tranşeze disputa cu viceprimarul localităţii, în instanţă. „Îl dau în judecată şi îi cer daune de un miliard de lei vechi, pentru că şi-a permis să spună că mă folosesc de banul public după bunul meu plac”, spune directorul Liceului din Ciacova. Scandalul de la Liceul din Ciacova a pornit după ce Virgil Popescu, preşedintele Sindicatului „Spiru Haret”, a afirmat că la Ciacova se fac presiuni politice şi viceprimarul încearcă să fie impus ca profesor de matematică în locul unui titular.

Viceprimarul nu avea, însă, nici măcar concursul de suplinitor pe matematică. Culmea este că directorul Treta şi viceprimarul Ghera sunt verişori.

Treta: „Nu facem lucrurile după ureche, cum crede vicele”

Directorul Petrişor Treta a refuzat să-i dea o catedră de matematică verişorului său, viceprimarul PD-L şi, conform lui, a refuzat să plece urechea şi la vorbele primarului PD-L de Ciacova, care voia să-şi impună unii oameni la şcoală. După ce a fost acuzat că se foloseşte de banul public după bunul său plac, directorul de la Ciacova iese la atac. „M-am consultat cu familia şi, când revin din concediul medical, îl dau în judecată pe viceprimarul Ghera, pentru că a zis că mă folosesc de banul public după bunul meu plac. Nu pot să accept această acuzaţie, foarte gravă. Nu am folosit niciodată banul public cum am vrut. Am un serviciu de contabilitte foarte competent, noi nu facem lucruri după ureche, cum crede domnul vice. (…) Îl dau în judecată şi îi cer daune de un miliard de lei vechi, banii îi voi dona şcolii sau bisericii”, ne-a declarat Petrişor Treta, directorul Liceului Teoretic Ciacova

Variante diametral opuse

În urmă cu câteva zile, viceprimarul de Ciacova îşi acuza verişorul de mai multe ilegalităţi. „Directorul se foloseşte de banul public după bunul său plac. Lemnele care s-au adus la şcoală au fost resturi, nu lemne cu care să poţi trece iarna, de la şcoala din Ciacova au dispărut şi 3,5 tone de motorină, s-au evaporat peste noapte”, a spus viceprimarul de Ciacova. Directorul Liceului din Ciacova are o poveste diametral opusă. „Lemenele de foc, de o calitate bună, s-au cumpărat prin licitaţie. S-au luat la preţul cel mai bun. Am fotografiat lemnele, pentru că bănuiam ce se va întâmpla. Când s-au descărcat acele lemne, vicele a venit şi a făcut scandal şi a ţipat în şcoală şi a cerut să se ducă înapoi camionul. Probabiul că era deranjat că nu am cumpărat de la o altă firmă. Spune că au dispărut 3,5 tone de motorină, e fals, nu este nici măcar vorba de motorină, ci de combustibil de tip M, folosit pentru sobe. La desigilarea unuia dintre rezervoare, adminsitratorul a apreciat că lipseşte o cantitate de combustibil, se spare că s-a spart unul dintre rezervoare. Eu, imediat, am anunţat primarul”, mai spune directorul Liceului din Ciacova. Viceprimarul de Ciacova susţine că nu mai este interesat de caz. „Nu-i problemă că mă dă în judecată. Şi aşa nu mai am ore, nu mai am nimic, nu mă mai duc la şcoală, poate să facă ce vrea el, din partea mea. Din punctul meu de vedere, s-a încheiat tot, nu mă mai interesează individul”, ne-a spus Dacian Ghera, viceprimarul de Ciacova.

Din cauza postarilor tendentioase, a injuriilor si a atacurilor la persoana, comentariile de la acest articol au fost blocate de administrator

{!jomcomment}

Comentarii

comentarii