Acasă Actualitate Scandalul demiterii lui Proteasa ”urcă” la nivel superior, Președinții PNL și PSD...

Scandalul demiterii lui Proteasa ”urcă” la nivel superior, Președinții PNL și PSD Timiș se războiesc pe această temă

DISTRIBUIȚI

Disputa din plenul consiliului județean pe tema demiterii vicepreședintelui CJ Timiș, Alexandru Proteasa, se mută la un nivel superior. Pe acest subiect sunt acum în dispută președinții filialelor din Timiș ale PSD, Alfred Simonis, și cel al PNL, Alin Nica.

Liderul social-democraților spune despre Proteasa că patronează de 20 de ani sistemul mafiei imobiliare din Moșnița. El spune că bani și materiale din proiectul de la Tomnatic ar fi reapărut pe șantierul familiei Proteasa.

”Astăzi pozează în victimă, dar de 20 de ani patronează sistemul mafiei imobiliare din Moșnița Nouă. Pe numele lui Alexandru Proteasa, un individ care a ajuns vicepreședinte al Consiliului Judeţean Timiș și care confundă bugetul instituției pe care o conduce cu conturile grase ale familiei sale. Am proprietatea termenilor, iar când vorbesc despre un sistem mafiot știu exact despre ce este vorba. Iar cum știu eu, la fel știe și Proteasa, însă el trebuie să acopere sistemul din care face parte. Afaceri dubioase din bani publici sunt cercetate de instituții ale statului, iar asta îl neliniștește teribil pentru că există suspiciuni clare referitoare la un mare jaf și pentru a acoperi cumva hoția, astăzi ne arată că e victimă. Se vorbește despre sume de bani și materiale de construcții evaporate de la CJT și apărute miraculos pe șantierele familiei sale. Se adună nori negri deasupra Moșniței și Consiliului Judeţean, domnule Proteasa!”, a transmis Alfred Simonis.

Reacția a venit de la PNL Timiș, partid pe care Proteasa îl reprezintă în administrația județeană.

”Deputatul PSD Alfred “Freddy” Simonis a reușit astăzi o performanță greu de egalat. Într-o postare pe pagina de politician pe Facebook, deputatul a decis să ne arate cât este competent în domeniul lumii interlope și a scris cu mânuța lui ”am proprietatea termenilor, iar când vorbesc despre un sistem mafiot știu exact despre ce e vorba. Existau bănuieli că domnul deputat știe ce vorbește când se discută despre sistem mafiot, despre golănii și furturi sau despre combinații și escrocherii. Iată că astăzi a venit și confirmarea, chiar din gura specialistului.”, transmit cei de la PNL Timiș.
Alin Nica, președintele PNL Timiș spune despre omologul său social-democrat că pozează în persoană preocupată de justiție, dar nu face decât să arunce perdele de fum.
”PSD-iștii se tot chinuie să lanseze petarde politice și să arunce cu noroi în toți cei care consideră ei că le stau în cale. Probabil e și asta o treabă atunci când nu ai de lucru sau când nu te pricepi la lucrurile pe care trebuie să le faci. Îi înjuri, îi ameninți, îi șantajezi pe cei care lucrează și le faci plângeri pe la toate instituțiile statului. Simonis și gașca pozează în persoane preocupate de justiție, dar nu fac altceva decât să arunce perdele de fum în jurul lor, tocmai pentru a masca lipsa de activitate și incompetența crasă în care se scaldă”, spune președintele PNL, Alin Nica.
Cel aflat în colimator, Alexandru Proteasa, îl acuză pe Alfred Simonis că are probleme în a-și justifica averea.
”Eu nu am nicio problemă în privința averii. Așa cum muncesc acum, cinstit și corect, în slujba comunității, așa am făcut-o și când am activat în mediul privat. Tot ce am făcut am făcut prin muncă cinstită, cu efort, dar și cu inteligență. Din păcate, nu pot spune aceleași lucruri despre deputatul Simonis. Din ce am citit prin presă, ar avea probleme serioase atunci când vine vorba să își justifice averea. Dar eu nu sunt procuror și nu am de gând să cer formarea unei comisii sau unui tribunal al poporului PSD-ist care să cerceteze averea familiei Simonis. Dacă ceva e suspect, există instituții ale statului care pot face verificări. Până atunci însă, mă aștept ca deputatul ales pe listele PSD în Timiș să facă ceva util pentru județul în care trăiește. Asta dacă mai trăiește pe aici pentru că lumea spune că ar sta mai mult prin sectorul 2, București ”, a adăugat Alexandru Proteasa, vicepreședinte al PNL Timiș.

 

Comentarii

comentarii