Acasă Administraţie Scandalul trotuarelor „șotron”, etapa documentelor

Scandalul trotuarelor „șotron”, etapa documentelor

1554
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu continuă polemicile pe tema noilor trotuare din centrul Timișoarei. De această dată, în conferința de presă din 15 mai, acesta a prezentat dosarele cu documentele aferente acestor lucrări. Printre hârtiile conținute în dosare se regăsea și una pe care primarul a prezentat-o mai amplu, care conținea antetul Direcției Județe pentru Cultură Timiș, instituția care a depus plângere penală pentru începerea lucrărilor fără avizul dat de aceasta, necesar în cazul lucrărilor din zone istorice.

Robu a citit acel document: „Iată aici documentația! Aviz numărul… nu ne pierdem vremea cu tot ce scrie aici. Secțiunea trotuare: se acceptă folosirea materialelor moderne de pavaj în z.p.. În paranteză: elemente prefabricate din beton natur sau colorat, plăci mozaicate, etc., se închide paranteza. (…) Păi ce am făcut noi altceva decât ce scrie în acest aviz? Atâta tot că nu am pus «colorate» (n.r., în documentație)”.

În plus, Robu îi acuză pe cei care folosesc termenul de „șotron” în prezentarea trotuarelor. „Cică trotuare – șotron. Nu aveți nici măcar idee ce e ăla șotron!”. Pe de altă parte, acesta a amintit că timișorenii au apreciat în număr mare – „în 24 de ore, fără niciun ban, am primit peste 4.000 de like-uri!” – fotografiile postate de acesta cu noile trotuare.

Edilul vede în controversele legate de trotuare o nouă conspirație împotriva sa: „Eu nu am dat dispoziții pentru nimic. Aparatul de specialitate, implicat mereu, mi-a spus că avem totală acoperire legală în tot ce facem. Și cu atât au devenit mai agresivi. Cine o fi în spatele acestora? Când boicotezi un proiect, e una, când boicotezi două, să zicem, nu bagi în seamă, ajungi la trei, la patru, la nici nu mai știu câte, deja se poate trage o concluzie. Aici nu mai e vorba numai de o antipatie în relații personale, nici măcar de pe poziții de divergență politică. Aici sunt alte grupări de interese! Eu corelez tot ce se întâmplă”, a declarat Robu.

Comentarii

comentarii