Acasă Actualitate Scăpări şi amânări în proiectul de cumpărare a celor 44 de microbuze...

Scăpări şi amânări în proiectul de cumpărare a celor 44 de microbuze electrice

DISTRIBUIȚI

Consilierii locali s-au reunit din nou în şedinţă, deîndată, pentru a vota unele corecţii cerute de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin care acesta va cumpăra 44 de autobuze electrice pentru Timişoara.

Proiectul ministerului are unele scăpări, pentru a căror corijare vine mereu cu solicitări de schimbare a unor indicatori, aşa cum s-a întâmplat şi cu acesta.

“Punctul (de pe ordinea de zi) este o corecţie care se face la proiectul cu cele 44 de autobuze electrice, o adresă venită de la minister, trebuie să se corecteze nişte indicatori”, a anunţat consilierul Adrian Orza.

Consiliera Laura Chindriş (ALDE) a cerut clarificări despre corecţie, iar directorul Culiţă Chiş a explicat că s-a modificat Ghidul prin care TVA o suportă statul român.

“Unde este scris asta? În documentaţie nu am găsit aşa ceva”, a spus Chindriş, după care Chiş a venit cu documentul şi cu explicaţiile: “Este forma pe care o face ministerul, tot ce ne aduce, noi nu facem nimic în plus. Noi am luat din actele respective şi modelul de protocol şi cum să sune HCL. Totul este trimis de minister”.

Chindriş a remarcat că “documentaţia s-a făcut pe baza unui ordin al ministrului, din noiembrie. De atunci se ştia tot ce trebuie îndeplinit. De ce trebuie să ne întâlnim noi peste noapte că cineva din PMT nu ştie să citească un ghid al solicitantului corect, de la bun început? Deci totul este din noiembrie”.

Directorul Culiţă Chiş a detaliat că “s-a trimis o adresă că s-a făcut o greşeală şi Cabinetul vicepremierului ne-a atras atenţia să o corectăm. Acum. După cum ştiţi, am modificat de vreo cinci ori. Chiar cei de la minister spun în adresă că s-ar putea să mai fie modificări. Este pentru prima dată şi pentru minister când face astfel de parteneriate, ei să facă licitaţia şi în parteneriat cu uat-urile. S-ar putea să fie, nu pot spune că nu. Este o echipă foarte serioasă cea cu care lucrăm, este o doamnă şefă de serviciu (la minister) foarte punctuală, am rugat-o să ne trimită şi aceste documente înainte. Hârtia a venit acum la domnul primar”.

Adrian Orza a cerut să se voteze corecţia, iar primarul Nicolae Robu a intervenit, explicând că tocmai de aceea există şi o etapă de clarificări, pentru că pot exista scăpări.

“Probabil că suntem în faţa unei scăpări. De asta e prevăzută etapă de clarificări, să se mai corecteze micile scăpări. Dacă sunt greşeli crase, nu se mai pot corecta, se respinge proiectul”, a spus Nicolae Robu.

“Adresa a fost trimisă din data de 12 februarie. Cu ce o trimit că ajunge aşa de târziu?”, a întrebat Adrian Orza, iar Culiţă Chiş a explicat că “noi corespondăm cu ei prin mail. Dar vine de la ei cu poşta”.

“Cu Poşta militară am mai avut întâmplări să ajungă târziu. Se pare că ea este foarte sigură, nu şi foarte rapidă”, a conchis primarul Nicolae Robu.

Proiectul a primit 17 voturi pentru.

Comentarii

comentarii