Acasă Eveniment Scaune cu rotile donate pe… bandă rulantă

Scaune cu rotile donate pe… bandă rulantă

DISTRIBUIȚI

Rotary Timişoara aduce speranţa bolnavilor ce nu se pot deplasa
Primele 10 scaune cu rotile, dintr-o tranşă de 110, au ajuns deja la invalizii de la Clinica de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie a Spitalului Clinic Municipal din Timişoara. Donaţia făcută, marţi, la Timişoara, a venit pe filieră rotariană. Clădirea clinicii de pe bulevardul CD Loga este revendicată şi pacienţii nu beneficiază de lift: Conducerea susţine că ar mai fi nevoie de încă vreo 20-30 de scaune cu rotile, pentru pacienţii care nu se pot deplasa.
 
Vor mai multe scaune pentru invalizi

“Scaunele primite în urma unui matching grant, finalizat cu Rotary Club Arundel din Anglia, vor spori mobilitatea persoanele cu dizabilităţi locomotorii, cu repercusiuni pozitive în starea lor fizică şi psihică, prin creşterea încrederii în sine şi a gradului de independenţă şi integrare în comunitate”, a spus Aliakbar Barmayoun, preşedintele Rotray Club Timişoara. 36 din cele 100 de cărucioare rămase vor merge la Spitalul Judeţean din Timişoara. Scaunele cu rotile vor ajunge, însă, şi la spitalele din Arad, Buziaş, Lugoj, Jimbolia şi Reşiţa. Reprezentanţii rotarienilor vor să mai aducă la Timişoara şi alte scaune pentru invalizi. La mijlocul lui iulie, reprezentantul Fundaţiei Rotary pentru acest matching grant va veni la Timişoara, în vederea unei suplimentări, într-un viitor cât mai apropiat, a numărului de scaune cu rotile donate, cu scopul de a suplini într-o măsură mai mare nevoia societăţii”, mai spune Barmayoun.

Situaţie confuză…

La Timişoara pare să fie mare nevoie de asemenea cărucioare. O spune chiar şeful Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, care a primit deja în grijă 10 scaune cu rotile. “Clinica ar mai avea nevoie de cel puţin 20-30 de scaune cu rotile, pentru pacienţii internaţi cu afecţiuni ce nu le permit deplasarea. Clădirea nu poate fi amenajată, pentru că este revendicată şi circuitele nu sunt tocmai funcţionale”, spune profesorul doctor Dan Nemeş, şeful Clinicii de Recuperare de pe strada CD Loga. Clădirea nu beneficiază nici măcar de un lift, iar singura modalitate de transport a invalizilor sunt cărucioarele. Rotary Timişoara va încerca să aducă încă cel puţin 80 de scaune cu rotile, solicitate deja de Protecţia Copilului Timiş şi Asociaţia Persoanelor cu Dizabilităţi Locomotorii din Arad.

Comentarii

comentarii