Acasă Economic Schimbare de proprietar la City Business Centre Timișoara. AFI Europe cumpără portofoliul...

Schimbare de proprietar la City Business Centre Timișoara. AFI Europe cumpără portofoliul de birouri al NEPI Rockcastle, în cea mai mare tranzacție imobiliară a anului

1840
DISTRIBUIȚI
city-business-centre-timisoara

Grupul israelian AFI Europe, proprietarul celui mai mare mall din România, a semnat achiziția portofoliului de pe piața locală, format din patru clădiri de birouri, al NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România după valoarea activelor, într-o tranzacție de 290 milioane euro.

AFI a semnat contractul pentru a prelua integral cele 4 proprietăți, dintre care 3 în București și 1 în Timișoara. Astfel, lista proprietăților vândute cuprinde, în ordine valorică, proiectele Floreasca Business Park din București, City Business Centre din Timișoara, The Lakeview și Victoriei Office din București. Suprafața totală de 170.000 de metri pătrați a portofoliului cumpărat urcă AFI Europe pe locul doi în topul celor mai mari proprietari de clădiri de birouri, devansându-i pe Immofinanz, CA Immo, Liviu Tudor și frații Pavăl. AFI Europe avea deja circa 92.000 de metri pătrați de birouri grupați în proiectele AFI Park și AFI Tech Park din București.

Pentru finalizarea tranzacției, estimată pentru 15 mai 2020, trebuie îndeplinite o serie de condiții, precum avizul Consiliului Concurenței. Între timp, însă, pentru finanțarea achiziției,

Complexul Floreasca Business Park din noul cartier al corporatiștilor din Pipera, era evaluat la 105,1 milioane euro. În aceeași zonă a Bucureștiului, NEPI mai deține și turnul The Lakeview, evaluat la 69,1 milioane euro. City Business Centre este în contabilitatea NEPI cu o valoare de 94,2 milioane euro, iar Victoriei Office la 40,8 milioane euro. Cele patru proprietăți aduceau anual NEPI un venit din chirii de 24,1 milioane euro. Tot anul acesta, complexul The Office din Cluj, dezvoltat de NEPI Rockcastle în parteneriat cu antreprenorul Ovidiu Șandor, a fost vândut către frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, pentru 129 milioane euro.

Banii obținuți de NEPI Rockcastle din vânzare vor fi investiți în programul de dezvoltare al companiei. Numai în România, compania are în construcție mallul Festival Sibiu și extinderea și renovarea Shopping City Sibiu și Aurora Buzău, care costă în total 144 milioane euro și are în curs de avizare extinderea Promenada Mall din București și dezvoltarea Shopping City Târgu Mureș, cu un cost total de 249 milioane euro.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii