Acasă Actualitate Schimbare de „scenariu” în zece comune din Timiș. Cu excepția uneia, acestea...

Schimbare de „scenariu” în zece comune din Timiș. Cu excepția uneia, acestea vor avea mai multe restricții, începând de vineri

725
DISTRIBUIȚI

Joi, 15 aprilie, Comitetul pentru Situații de Urgență Timiș a actualizat restricțiile în zece comune din Timiș, unde evoluțiile ratelor de infectare impun alte „scenarii”. Ultima dată, CJSU s-a întrunit marți pentru a actualiza listele, atunci fiind operate modificări în 27 de UAT-uri.

Concret, la Giera vor fi restricții pentru rate de peste 7,5; la Birda, Fibiș și Nădrag vor fi restricții pentru rate între 4 și 7,5; la Biled și Sânandrei vor fi restricții pentru rate între 3 și 4; iar la Boldur, Foeni, Moravița și Periam, vor fi restricții pentru rate între 1,5 și 3. Cu excepția Sânandreiului, toate comunele vor avea mai multe restricții începând de vineri, 16 aprilie.

Reamintim, în toate localitățile cu rate sub 4, magazinele se închid la ora 21.00, iar deplasările se fac doar cu declarație după ora 22.00, la fel și în zilele de luni, marți, miercuri și joi, în localitățile cu rate între 4 și 7,5.

La rate între 1,5 și 3 unitățile administrativ teritoriale sunt în „scenariu galben”, iar când acestea depășesc pragul de 3 se impune „scenariul roșu”. „Pe galben”, este limitat la 30% accesul în interiorul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, agențiilor de jocuri de noroc și instituțiilor de spectacole, în timp ce „pe roșu”, accesul în incinta acestora este interzis.

Suplimentar, la rate de peste 4, unitățile economice se închid la ora 18.00, iar circulația se restricționează după ora 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Dacă rata trece și de 7,5, măsurile se aplică și în restul săptămânii. Dacă rata într-o localitate a trecut de 4 sau de 7,5, restricțiile impuse se modifică doar când aceasta revine sub 3,5 sau, respectiv, 7, și când trec două săptămâni de la impunerea scenariului mai restrictiv.

Comentarii

comentarii