Acasă Actualitate Schimbare de strategie în selecția proiectelor pentru Timișoara 2023. Capitală Europeană a...

Schimbare de strategie în selecția proiectelor pentru Timișoara 2023. Capitală Europeană a Culturii

414
DISTRIBUIȚI

Îmbunătățirea ghidului de accesare a banilor prin Agenda culturală a Consiliului Județean Timișoara și realizarea unui hub agroalimentar au fost doar două dintre subiectele abordate de către președintele Alin Nica, în cadrul unei întrevederi cu consulul onorific al Spaniei la Timișoara, Jose Miguel Vinals, miercuri.

Președintele Consiliului Județean a confirmat cele sesizate cu privire la birocrația stufoasă ce stă în jurul accesării de finanțări prin Agenda culturală și a prezentat interlocutorului său planurile de digitalizare a procedurii de depunere, selecție și gestionare a proiectelor.

Astfel, utilizând instrumentele digitale, se dorește reducerea birocrației și a numărului de drumuri pe care solicitanții trebuie să le facă la sediul instituției. Toate aceste demersuri au în spate principiul transparentizării și eficientizării cheltuirii banului public.

De asemenea, se are în vedere o schimbare de strategie în ceea ce privește selecția proiectelor, care va trebui să se muleze pe ceea ce însemnă Timișoara 2023, Capitală Europeană a Culturii.

Cei doi au discutat și despre intenția Consiliul Județean Timiș de a realiza un hub agroalimentar în județ pe modelul celui din Barcelona, orașul natal al domnului consul. S-a convenit astfel pe realizarea unui schimb de experiență între administrația timișeană și responsabilii de proiect din Spania.

O altă problemă abordată a fost cea a scăderii investițiilor spaniole în Timiș, trend de altfel vizibil la nivelul întregii țării. S-a căzut de acord că principala cauză este lipsa forței de muncă, dar contează și diferențele de mentalitate între companiile spaniole și administrația românească. Una dintre soluțiile identificate în acest caz este sporirea serviciilor de consultanță în cadrul administrației, cât și a Consulatului Spaniei la Timișoara.

 

Comentarii

comentarii