Acasă Economic Schimbare la vârful Fornetti România

Schimbare la vârful Fornetti România

749
DISTRIBUIȚI

Cristian Andrei, instalat în urmă cu un an la conducerea subsidiarei din România a producătorului ungar de produse congelate de patiserie Fornetti, deținut de consorțiul elevețiano-irlandez Arytza, a fost revocat din funcția de administrator al companiei.

Pe acest post a fost numit, în locul său, József Szász, Operations Manager Intersnack Romania. Cristian Andrei s-a alăturat companiei Fornetti în ianuarie 2017 și a coordonat acțiunile de Logistică-Aprovizionare și Producție, anterior lucrând la Heineken România, unde a fost Manager de Întreținere Autonomă.

Fornetti România a fost înființată în 2001 la Timișoara, unde a deschis și o fabrică. Anul trecut a avut afaceri de 196,2 milioane lei, cele mai mari de la lansarea pe piața locală, dar un profit net de 16,4 milioane lei, în scădere de la cele 18 milioane lei în 2016.

Grupul ungar Fornetti, fondat în 1997, este cel mai mare producător de produse congelate de patiserie din Europa de Est. În vara anului 2015, compania a fost cumpărată de consorțiul elevețiano-irlandez Arytza, unul dintre cei mai mari producători și furnizori de panificație congelată la nivel internațional, cu fabrici pe patru continente, 60 de branduri și listat la bursele din Zurich și Irlanda. Arytza are afaceri de 4,8 miliarde euro anual.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii