Nu este un secret pentru nimeni faptul că în timp locuința își poate pierde atractivitatea și funcționalitatea. În ambele cazuri, cea mai bună modalitate de a-i reda splendoarea de altădată este realizarea câtorva schimbări, mai mici sau mai mari.
Chiar dacă nu par, aceste intervenții sunt de obicei mai puțin complicate decât crezi, iar rezultatul poate fi unul interesant atât din punct de vedere practic, cât și din punct de vedere estetic. În plus, multe dintre schimbări nu vor dura mai mult de un weekend și nici nu vor costa foarte mult.
Iar dacă vrei să faci schimbări mai mari, dar nu îți ajung banii, completează-ți bugetul cu un credit nebancar. Creditul nebancar este o soluție optimă pentru cazurile în care ai nevoie de o sumă de bani pentru a-ți completa economiile si pentru a-ți duce planurile la bun sfârșit. Solicită-l și treci la treabă!
În continuare, iată ce poți face pentru a schimba aspectul locuinței în scurt timp și cu bani puțini!
- Reamenajează intrarea în casă
Prima impresie este cea care persistă și, fără îndoială, intrarea în casa ta poate fi această primă impresie cu care rămân cei care te vizitează. Din acest motiv, chiar dacă o consideri un simplu spațiu de trecere, este important să îi acorzi atenție.
Renovarea poate fi o sarcină simplă și care nu îți va lua mai mult de un weekend. Măsoară dimensiunile zonei de la intrare, alege elemente care o pun în valoare – oglinzi mari, vaze cu flori – și elimină-le pe cele care încarcă inutil spațiul.
2. Repară zonele prin care se pierde căldura
Printre schimbările pe care le poți face rapid în casă se numără și îmbunătățirea izolației locuinței. Nu este vorba de lucrări ample de renovare, ci mai degrabă de umplerea unor goluri pe unde se poate pierde căldura. Folosirea siliconului pentru golurile de la uși sau ferestre poate fi o soluție eficientă. La fel și folosirea unor benzi de etanșare pentru uși și ferestre.
3. Schimbă perdelele
Ferestrele pot fi un element decorativ deosebit dacă sunt puse corect în valoare, cu jaluzelele sau perdelele potrivite. În prezent, în magazine există o gamă variată de perdele și jaluzele, așa că ai de unde alege exact ceea ce cauți.
Reține! Punerea unor perdele potrivite la ferestre nu ajută doar la schimbarea imaginii interioare a casei tale, ci poate ajuta și la menținerea unei temperaturi constante sau la reducerea nivelului de zgomot din exterior.
- Ascunde firele
De la televizor, la computer și routerul de internet, în era tehnologiei, cablurile au devenit elemente obișnuite în ecosistemul casnic, iar ascunderea lor este o adevărată artă. Jgheaburile autoadezive sunt foarte ușor de instalat și îți vor permite să ascunzi corespunzător cablurile.
Mai mult decât atât, ascunderea cablurilor nu este doar o problemă estetică, ci este cel mai bun mod de a minimiza riscul de accidente, mai ales dacă ai copii.
5. Schimbă mânerele mobilierului
Se spune că micile detalii pot face o mare diferență, iar schimbarea mânerelor mobilierului este un bun exemplu, mai ales dacă sunt defecte sau vechi. Poți începe cu cele din bucătărie și, dacă ești încântat de rezultate, continuă cu mobilierul din dormitor sau din living.
Nu trebuie să investești mult pentru a realiza aceste modificări. Și nici nu trebuie să ai cine știe ce cunoștințe de bricolaj.
6. Ia în calcul aplicarea de tapet
Vopsirea pereților este una dintre cele mai eficiente modalități de a da un suflu nou locuinței. La fel și montarea tapetului, care poate fi aplicat nu numai pe pereți, ci și pe fronturile dulapurilor.
Înainte de a lipi tapetul însă, este important să pregătești suprafața astfel încât să nu existe imperfecțiuni care ar putea afecta rezultatul final. Iar dacă instalarea lui este prea greoaie pentru tine, poți oricând să apelezi la panouri de vinil decorative – un alt mod rapid, economic și eficient de a realiza schimbări vizibile într-un timp scurt.
7. Vopsește gresia și/sau faianța
Chiar dacă faianța este demodată, atâta vreme cât plăcile sunt bine montate și nu se mișcă, poți scăpa de corvoada înlăturării lor, a molozului și a materialelor noi necesare pentru un nou montaj vopsind-o. Poți vopsi doar câteva plăci sau pe toate, decizia îți aparține.
Iar dacă vrei să faci modificări mai serioase în casă, dar mai ai nevoie de o sumă de bani pentru renovare, solicită un credit rapid și treci la treabă. Creditul rapid îți va permite să faci toate acele modificări necesare în casă care să-ți ofere mai multă siguranță și confort.