Acasă Actualitate  School must go on 2021, în Timiș – cu Clubul Rotary Timișoara

 School must go on 2021, în Timiș – cu Clubul Rotary Timișoara

DISTRIBUIȚI

În ultima zi a maratonului “School must go on” 2021,  avut loc întâlnirea cu bursierii proiectului Clubului Rotary Timișoara la școală din Beregsău.

”La Beregsău în majoritate, copiii au fost aceiași prezenți și în iunie 2021, cu 2 noi bursieri adăugându-se listei. Toți s -au bucurat de cadouri și de burse. Din discuția cu d-na directoare Loredana Cozocea a reieșit clar necesitatea mentoratului – colaborării pentru acțiuni care să-i orienteze – dezvolte pe acești copii – sport, lectură.

La Școală din Săcălaz, m-am întâlnit cu bursieră noastră de acolo, Iancu Rahma și cu dirigintele ei. De la Săcălaz nu am poze, dar imaginați-vo pe Rahma că o fetiță drăguță, în clasa a Va, cu o poveste tristă în fundal”, a explicat Delia Golcea.

Urmează finalizarea listelor de bursieri din Checea și Bencec, localitățile nou introduse în proiectul pentru anul școlar 2021/2022. La cererea partenerilor din Smart wood au fost devansate întâlnirile cu bursierii din proiect pentru aceasta săptămână. Întalnirea cu elevii bursieri din Giarmata a avut loc, în 16.12.2021.

Amintim că, în vară, rotarienii au mers la Biled și s-au întâlnit cu cei 13 elevi bursieri ai proiectului Clubului Rotary Timișoara.

Întâlnirea a avut loc la Liceul tehnologic “Petre Mitroi” din Biled, unde au fost întâmpinați de d-na directoare Gianina Veszele și de d-na asistență socială Claudia David. Din partea clubului Rotary au participat Petru Grigorof, Dan Costineanu, Giovana și Delia, iar Alina Iana a fost reprezentantul partenerului principal în acest proiect, firma “Smart wood”.

”A fost o reală bucuria să-i cunoaștem direct pe copii și să-i descoperim activi, implicați, unii dintre ei cu reflecții atât de matur despre viață și lumea înconjurată. În sala de clasa unde am stat de vorba,  atmosfera a fost una de dialog relaxat, prietenesc.  Copiii ne-au povestit despre pasiunile lor – celor mai mulți le place sportul – fotbal, handbal, volei – dar și dansurile, fotografia sau biologia. Rezultatele bune la invatura și / sau talentul sportiv fac ca cei doi elevi care au  terminat clasa a 8-a să fie candidați pentru alt proiect al Clubului Rotary, “Performanță în satul bănățean”, explică Delia.

Din partea rotarienilor au primit nu doar bursele pentru iunie, ci și multe gânduri și sfaturi date cu părintească apropiere de Dan, Petru și Giovana.

 

Comentarii

comentarii