Acasă Cultura Școala de vară ”Detectivii timpului în Cetate”

Școala de vară ”Detectivii timpului în Cetate”

570
DISTRIBUIȚI

După succesul primelor două ediții, Asociația Melopolis și La Două Bufnițe organizează două noi sesiuni ale școlii de vară, pentru copii între 8 și 11 ani.

Școala de vară ”Detectivii timpului în Cetate” este un demers cultural și creativ, o călătorie înapoi în timp prin intermediul muzicii, istoriei locale și a literaturii. Școală de vară pentru copii va avea loc la Librăria La Două Bufnițe, în perioadele 6-10 august 2018 și 20-24 august 2018.

În cadrul școlii de vară, copiii vor juca rolul unor detectivi care descoperă indicii în cartierul Cetate despre personalități istorice și culturale, despre clădiri și poveștile lor, prin intermediul unor trasee culturale, ateliere muzicale, ateliere creative și lectură, o abordare interdisciplinară și inovativă a unor subiecte ce țin de istoria orașului nostru.

Copiii vor construi instrumente muzicale din epoci diferite folosind materiale neconvenționale și materiale reciclate, se vor familiariza cu modul în care acestea produceau sunetele, vor afla lucruri mai puțin știute despre muzica ce se cânta în Cetate și aspecte inedite din viața unor muzicieni renumiți, care au concertat în orașul nostru.

Traseele culturale prin cartierul Cetate vor fi un prilej de a cunoaște mai bine orașul în care trăiesc, de a afla importanța patrimoniului construit sau informații despre personalitățile istorice și culturale, care au locuit sau doar au trecut pentru scurt timp prin oraș, moda vremii, aspecte ce țin de limbaj, povești și legende.

Copiii vor realiza proiecte legate de ceea ce au învățat nou despre oraș, iar pe baza lecturii, prin desen sau confecționând un instrument muzical, vor arăta ce i-a impresionat cel mai mult din călătoria în trecut prin istoria și cultura orașului nostru, totul într-o atmosferă relaxată, de vacanță, în spațiul primitor al Librăriei La Două Bufnițe.

La finalul școlii de vară, copiii vor pleca acasă cu povești noi din istoria orașului, vor primi diplome de participare, cărți, instrumentele și proiectele create.

Costul de participare la Școala de vară Detectivii timpului în Cetate este de 250 lei/copil și se achită la înscriere. Intervalul orar este 10-13, de luni până vineri. În acest cost sunt incluse: materialele folosite pentru confecționarea instrumentelor și pentru partea de arte, materiale informative, o carte, diploma de participare, o gustare și o băutură răcoritoare în fiecare zi.

Numărul de locuri este limitat. Pentru înscriere și informații suplimentare: Dan Simion (dan@melopolis.ro, tel. 0741 121 098) sau Raluca Selejan (raluca.selejan@ladouabufnite.ro, tel. 0799 704 111).

Comentarii

comentarii