Acasă Administraţie Școala din Zădăreni a fost abandonată

Școala din Zădăreni a fost abandonată

620
DISTRIBUIȚI

Un parlamentar arădean a arătat cum a fost posibil ca o școală începută în 2007 să nu mai fie terminată niciodată. Pentru a afla adevărul, deputatul PSD Arad Adrian Todor a adresat, în această vară, o întrebare ministrului Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, legată de construcția noii școli din comuna Zădăreni, proiect început în 2007, dar care a fost suspendat în 2013.

În anul 2007, în comuna Zădăreni a început construcția unei noi clădiri pentru Școala Gimnazială din localitate, proiect realizat cu sprijinul Ministerului Educației și finanțat de la bugetul de stat. Începând cu anul 2013, lucrările la noua școală s-au sistat, administrația locală promițând, an de an, că va face eforturi pentru a finaliza această clădire. Din păcate, de șase ani de zile investiția a fost blocată, fără nici o explicație din partea autorităților locale sau a Ministerului Educației. „Acum, avem și punctul de vedere al Ministerului Educației, care susține că în 2013, firma care a câștigat licitația a intrat în insolvență, motiv pentru care lucrările au fost sistate, iar ulterior s-a pierdut și finanțarea, fiind vorba de un proiect care a fost blocat o lungă perioadă de timp. Cei de la Ministerul Educației susțin că Primăria Zădăreni este cea care trebuia să facă toate demersurile pentru ca acest obiectiv să fie finalizat, să actualizeze proiectul tehnic, să actualizeze restul de executat și să depună o nouă cerere de finanțarea fie pe Programul Național de Dezvoltare Locală, fie pe Programul Operațional Regional 2014-2020, lucru care din păcate nu s-a întâmplat”, a declarat deputatul Adrian Todor.

A început un nou an școlar și pentru elevii din comuna Zădăreni. Speranța acestora că vor învăța într-o școală nouă s-a pierdut de mult.

Comentarii

comentarii