Acasă Actualitate Școala nr. 2 din Timișoara – pe locul I  la concursul Young...

Școala nr. 2 din Timișoara – pe locul I  la concursul Young Climathon, în luptă cu provocările climatice

DISTRIBUIȚI

Echipa Școlii gimnaziale nr. 2 Timișoara, alcătuită din elevii Almarichi Luca, Savu Dalia, Badea Ana, Stoica David, Haicu Mălina și Stavăr Valeria, s-a clasat pe locul I  la concursul Young Climathon Timișoara 2022, organizat de Aquatim, împreună cu Camera de Comerț Timișoara.

Dar ce este Young Climathon? Young Climathon este un eveniment de tip „hackathon” în care elevii lucrează în echipe pentru a propune soluții/idei care să rezolve o provocare climatică reală dintr-un oraș. Provocarea din 2022 pentru Timișoara a fost: Cum ajungem în siguranță la școală?

Timp de aproximativ 24 de ore, membrii echipei și mentorul acestora (prof. Romeo Moanță) au rămas conectați pentru a găsi soluții pentru decongestionarea traficului din fața școlii. Proiectul elaborat de elevi s-a numit ”O soluție simplă pentru o problemă mare – traficul din fața școlii”.

La eveniment au participat în calitate de vorbitori Cristina Bădulescu (Camera de Comerț Timișoara), Cristina Nica, medic medicina muncii și prevenție, Attila Hajdu, director executiv Poliția Locală Timișoara, Loredana Leordean, Raluca Văduva, Violeta Mihalache (Aquatim). În timpul elaborării proiectelor elevii au fost vizitați de Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara.

 

Comentarii

comentarii