Acasă Actualitate Școala nr. 27 Timișoara a fost selectată în programul „Școala Încrederii”

Școala nr. 27 Timișoara a fost selectată în programul „Școala Încrederii”

DISTRIBUIȚI

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a fost selectată pentru a face parte din programul „Școala Încrederii”, începând cu anul școlar 2023-2024, alături de alte 93 de școli din întreaga țară.

Din județul Timiș mai este selectată o școală gimnazială.

În următorii 5 ani, Școala Încrederii va implementa în cadrul școlilor beneficiare un proces de transformare educațională și organizațională, care include tot ce înseamnă o transformare organizațională sustenabilă: livrare – implementare – reflectare – certificare – evaluare (intervenție). Procesul creează schimbarea în patru zone de dezvoltare: leadership, wellbeing, progres academic și comunitate activă.

Inițiat în anul 2020, programul este deja implementat în peste 200 de grădinițe și școli de stat, din 37 de județe.

„Școala Încrederii” este un program care se bazează pe modelul recunoscut și validat la nivel național și internațional de la Transylvania College, ce include procesul Leader in Me, utilizat în peste 4000 de unități de învățământ din întreaga lume.

Este inspirat din standardele românești ARACIP și cele britanice BSO (British Schools Overseas) cu integrarea rezultatelor reieșite din cercetarea continuă efectuată de o echipă de cercetători independenți din cadrul Universității Babeș-Bolyai în școlile participante.

Include, de asemenea, componente, sisteme, modele și metodologii validate la nivel internațional, printre care se numără metodologia Service Learning, și cea de tip Restorative Approach.

„Atât profesorii, cât și elevii evoluează și funcționează într-un mediu în care încrederea reciprocă și sprijinul, mesajele de încurajare și apreciere constituie piloni solizi ai fundației pe care se clădește un viitor diferit pentru copii, dar și pentru profesori și sistemul de învățământ.

O provocare majoră constă în schimbarea mentalității celor implicați, în special a colegilor profesori. Transformarea nu poate fi impusă din exterior. Indiferent cât de mult ar dori managerul școlii, nimic nu poate fi realizat în absența convingerii tuturor celor implicați că ei înșiși sunt agenți ai schimbării.

Anul acesta, când am aflat despre acest program, am considerat că este cea mai bună ocazie pentru tot ceea ce noi ne propusesem: să schimbăm mentalitatea tuturor factorilor din școală. Mai ales că acest program ne oferă posibilitatea să implicăm în schimbare profesorii, elevii și părinții.”, spune Marius Cimpoae, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 27 Timișoara.

Comentarii

comentarii