Acasă Actualitate „Școala ta în siguranță”, la Liceul Tehnologic Azur. Activități cu părinții, elevii...

„Școala ta în siguranță”, la Liceul Tehnologic Azur. Activități cu părinții, elevii și profesorii

DISTRIBUIȚI

Subprefectul Sorin Ionescu anunță continuarea proiectului „Școala ta în siguranță”. Liceul Tehnologic Azur a devenit luni, 6 februarie, a doua unitate de învățământ în care acesta se desfășoară, după ce anterior reprezentanții autorităților județene au trecut și pe la Liceul Waldorf. Proiectul presupune mai multe activități de informare cu elevii, părinții, cadrele didactice și conducerea liceului, scopul final fiind prevenirea și evitarea violenței în școli.

Iată opinia subprefectului Sorin Ionescu, transmisă printr-o postare pe rețelele de socializare:

Liceul Waldorf Timişoara a fost prima unitate de învățământ în care s-au desfășurat activitățile proiectului pilot «ȘCOALA TA ÎN SIGURANȚĂ», din județul Timiș, în acest an școlar. În mod firesc, după o astfel de acțiune, un număr considerabil de unități de învățământ și-au manifestat dorința de a pune în aplicare proiectul și în școala lor, iar în mod surprinzător, cererile au venit și din partea unor grădinițe. Apreciez deschiderea reprezentanților unităților de învățământ și faptul că au înțeles cât de importantă este prevenirea și evitarea unor forme de violență în școli.

Liceul Tehnologic Azur este următoarea unitate de învățământ la care se vor desfășura activitățile proiectului de informare, prevenire și combatere a violenței în mediul școlar. Elevii, părinții, cadrele didactice și conducerea școlii au dat dovadă de deschidere și înțelegere în ceea ce privește nevoia și participarea activă la activitățile educative și de informare.

Împreună cu reprezentanții instituțiilor partenere în acest proiect de prevenire și combatere a violenței în școli ne vom prezentăm cu activități educative și de informare, astăzi în fața cadrelor didactice, iar în cursul zilei de mâine în fața elevilor și a părinților acestora.

Instituții partenere în proiect: Inspectoratul Scolar Judetean Timis, Biroul de Siguranță Școlară – IPJ Timis, Biroul Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Timis, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Timis, Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara – CR Timisoara Anitp, Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș «General Moise Groza» – Ordine Publică, Gruparea de Jandarmi Mobilă «Glad Voievod» Timișoara și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș”.

Comentarii

comentarii