Acasă Actualitate Școlile din Peciu Nou şi Victor Vlad Delamarina, refăcute cu bani de...

Școlile din Peciu Nou şi Victor Vlad Delamarina, refăcute cu bani de la guvern

DISTRIBUIȚI

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de miercuri, la propunerea Ministerului Dezvoltării, alocarea sumei de 1.711.000 lei, din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru unele unităţi administrativ – teritoriale afectate de calamităţile naturale. 

Astfel, comunele Dobra şi Glodeni (jud. Dâmboviţa), municipiul Turnu Măgurele (jud. Teleorman), comunele Peciu Nou şi Victor Vlad Delamarina (jud. Timiş) şi Chilia Veche (jud. Tulcea) vor primi fonduri pentru refacerea acoperişului şi a structurii interioare ale unor unităţi şcolare afectate de precipitaţiile căzute, în acest an, pe raza acestor judeţe.

Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de către autorităţile administraţiei publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din judeţele afectate.

Măsura a fost luată întrucât respectivele unităţi administrativ-teritoriale nu au capacitatea financiară de a susţine integral din bugetele locale aceste sume, mai precizează ministerul.

Comentarii

comentarii